Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA

La ciència descobreix què vol dir un bebé quan plora

Un estudi amb 38 nounats ha permés classificar cada tipus de plor segons l'acústica, les expressions facials i els moviments corporals, entre altres

Imatge d'arxiu d'un nounat plorant / Hospital Clínic de Barcelona

Els bebés ploren una mitjana d'entre una hora i mitja i tres hores al dia. Però, què volen dir quan estan plorant? És l'única manera que tenen per a comunicar-se i no sempre és senzill interpretar-los. Els pares i mares poden arribar a desesperar-se i experimentar ansietat, por, ira i frustració quan escolten el plor, sense saber si tenen son, mal o fam, entre altres coses. Una situació que era una incògnita, fins ara.

Un estudi científic amb 38 nounats sans -sense anomalies congènites ni malalties destacables-, seleccionats en la Maternitat del Clínic Barcelona, ha permés classificar cada tipus de plor segons unes característiques determinades, com l'acústica, els senyals de l'encefalograma, la saturació regional del cervell, les expressions facials i els moviments corporals.

Diferents tipus de plor:

Aquest estudi pioner ha creat un precedent en la investigació de l'anàlisi del plor i assegura que aquesta expressió desencadena un procés comunicatiu complex en el bebé, que involucra patrons neurofisiològics i de comportament. Aquestes conclusions serviran per a aprofundir en la interpretació del plor i, sobretot, per a ressaltar el potencial clínic per a millorar la relació entre pares i fills, garantir el benestar de la família i el desenvolupament del nounat.

En l'estudi, ha participat Oscar García-Algar, cap del servei de neonatologia de l'Hospital Clínic de Barcelona i investigador del grup de medicina fetal perinatal de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (Idibaps); Anna Lucia Paltrinieri, pediatra del mateix servei; i la startup de tecnologia sanitària Zoundream AG.

També et pot interessar