Els cinc alumnes de Benigànim intoxicats reben l’alta hospitalària

Dos menuts han donat positiu en el bacteri 'E. coli', que afecta l’intestí i que es contagia pel consum directe d’aliments que el tenen

Diversos pares i mares, a les portes de l'escola infantil on estudien els dotze alumnes intoxicats
Diversos pares i mares, a la porta de l'escoleta dels alumnes intoxicats / À Punt NTC

Tots els alumnes del centre d’educació infantil de Benigànim que van patir una intoxicació alimentària ja estan a casa, segons han confirmat fonts de la Conselleria a À Punt. Els cinc menuts, que estaven ingressats a l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, han rebut l’alta. Mentrestant, Sanitat continua amb la investigació per a determinar l’origen de la intoxicació que ha afectat una dotzena d’alumnes. A dos afectats els han detectat el bacteri E. coli, i aleshores es confirma l’origen alimentari de la intoxicació, com assenyalen des de Sanitat.

El bacteri detectat en dos dels alumnes hospitalitzats, l’E. coli, afecta els intestins i sol causar diarrea, encara que en alguns casos pot derivar en dolors intensos i vòmits. És un bacteri que es contagia pel consum directe d’aliments o bé perquè algú contagiat ha tocat un aliment que després ingereix una altra persona, que es contagia també. Tot i això, el fet que el bacteri s’haja detectat únicament en dos alumnes no implica que la resta no el tingueren.

Amb vòmits i diarrees

Els cinc alumnes, entre un i dos anys, del centre La Milagrosa que van acabar ingressats tenien un quadre clínic de vòmits i diarrees. Després d’una primera atenció al centre de salut del poble, els van derivar l’hospital, on després d’estar un dia ingressats, han millorat i han pogut anar-se’n a casa, com han confirmat fonts de Sanitat a À Punt.

Tant des del centre com des del govern municipal han descartat pronunciar-se sobre els fets i el possible origen. No obstant això, des de Compromís denunciaven “la falta de transparència” que, a parer seu, ha tingut el procés de selecció de l’empresa que gestiona el menjador escolar del centre La Milagrosa. De fet, la regidora Mari Carmen Alabort, de la formació taronja, recordava que ja havia exposat esta suposada circumstància en un ple. 

També et pot interessar

stats