Cinc detinguts per l'assalt a punta de pistola d'un habitatge a Almassora

Els presumptes autors formaven part d'un gran entramat criminal dedicat principalment al tràfic de drogues i delictes afins

Un dels detinguts
Un dels detinguts / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de Castelló ha detingut a les províncies d'Alacant i Múrcia cinc persones presumptament responsables dels delictes de temptativa d'homicidi amb arma de foc i pertinença a organització criminal, al suposadament tractar d'entrar a punta de pistola en un habitatge d'Almassora (Plana Alta), segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

La investigació va iniciar-se el 27 de juny del 2023, quan un grup d'encaputxats van accedir de matinada, sobre les 04:30 hores, a l'habitatge. Després d'amenaçar i agredir una persona que es trobava fora, van intentar entrar amb l'ús de la força ajudant-se amb una maça, amb la qual van colpejar la porta principal de domicili i van fer disparar a l'interior. En el moment de l'assalt hi havia dins set persones, una d'elles menor d'edat.

Després de diversos intents fallits d'accedir a la casa van emprendre la fugida precipitadament en dos vehicles distints. La Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló va assumir la investigació dels fets i, després de mesos d'àrdues gestions i perquisicions, es va aconseguir la plena identificació dels implicats. Es tracta de cinc homes que s'haurien desplaçat des de diferents localitats de Múrcia i Alacant fins a Almassora.

Els presumptes autors formaven part d'un gran entramat criminal dedicat principalment al tràfic de drogues i delictes afins a estos. La denominada Operació Horns va culminar amb la localització, en diverses poblacions de les províncies de Múrcia i Alacant, i la detenció entre els dies 2 i 5 de setembre d'enguany dels cinc homes implicats, als quals se'ls atribueixen un delicte de temptativa d'homicidi amb arma de foc i pertinença a organització criminal.

Dos dels membres es trobaven interns en centres penitenciaris complint condemna per fets similars. L'Operació Horns l'ha duta a terme l'Equip de Policia Judicial d'Orpesa pertanyent a la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil a Castelló, que ha comptat amb el suport en la fase d'explotació de diferents unitats de la Guàrdia Civil de les Comandàncies de Múrcia i Alacant i els Llocs Principals de la Guàrdia Civil de Crevillent, Villena i Molina de Segura. La instrucció judicial està a càrrec del jutjat d'instrucció número 6 de Castelló.

També et pot interessar

stats