Les classes comencen amb quasi 500 docents de baixa per covid-19

Educació remarca que la tornada a l'escola s'ha fet amb "normalitat" i que tots els centres han représ el curs sense incidències

Tornada a les aules

L'alumnat valencià ha tornat aquest dilluns a les aules després de les vacances de Nadal i en plena explosió de contagis, amb una incidència de coronavirus que triplica la registrada el 23 de desembre, quan va acabar el primer trimestre del curs escolar. La represa de les classes té lloc amb un "canvi de dinàmica" en els protocols de seguretat davant de la covid-19, més flexibles a causa del nou escenari que dibuixa la variant òmicron. 

Des de la Conselleria d'Educació fan un balanç positiu de la jornada i asseguren que, una vegada feta la ronda per les direccions territorials i a falta de xifres exactes, hi ha "normalitat dins del context actual". Així, no s'han reportat "grans absències" entre professorat i estudiantat per confinaments.

Fins a les 11:30 del matí s'han comunicat 476 baixes per covid-19 entre el professorat, d'una plantilla de 80.000 mestres, segons l'avanç de dades que ha facilitat el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, en el programa A la ventura. Suposa a penes el 0,6% del total de docents de la xarxa pública. El responsable ha assegurat que tots els col·legis han pogut reprendre el curs sense incidències i que en cap s'ha hagut de suspendre classes per absències en el col·lectiu docent, ja que els forats s'han pogut cobrir amb la plantilla de cada centre educatiu. 

El nou context pandèmic porta alguns canvis en el protocol d'actuació a les escoles davant de la covid-19. Un d'ells és que la Comunitat Valenciana seguirà el criteri adoptat per la comissió de salut pública de no fer quarantenes de l'aula completa fins que no hi haja almenys cinc positius o un 20% de l'alumnat infectat. Els confinaments es redueixen de deu a set dies, cosa que ja ha demanat revertir el Col·legi d'Infermeria de València fins que passem el pic de contagis, i la mascareta torna a ser obligatòria al pati. 

Davant de la preocupació entre les famílies per la tornada a l'escola dels més menuts, els centres educatius es reivindiquen com a espais segurs. "Hem demostrat al llarg de tota la pandèmia que som espais segurs i ho seguirem fent", ha comentat en declaracions a À Punt NTC Josep Fortanya, director del CEIP El Grau de València. 

Tres quartes parts del col·lectiu docent ja té el reforç

L'arrancada del segon trimestre del curs té lloc amb la vista posada en la vacunació, tant de l'alumnat de 5 a 11 anys que falta per començar a rebre les dosis pediàtriques com del professorat susceptible de rebre la injecció de reforç, com a ferramenta estrela per a previndre la propagació del virus. 

Tres de cada quatre treballadors dels centres educatius valencians han tornat a la faena aquest dilluns amb la tercera dosis inoculada, segons han informat des de la Conselleria de Sanitat Universal. Són 83.338 docents, el 76,37%, del total de 109.120 als quals els correspon rebre aquesta injecció perquè compten amb la doble pauta d'AstraZeneca i no han passat la covid-19 en les tres últimes setmanes. 

D'altra banda, la vacunació infantil es reprén dijous, segons ha confirmat aquest dilluns el mateix president de la Generalitat, Ximo Puig. Es continuarà administrant la primera dosi a l'alumnat d'educació primària que falta per immunitzar fins a arribar als que tinguen cinc anys, que és l'edat límit per a la qual s'ha autoritzat la vacuna pediàtrica de Pfizer. Segons el darrer balanç del Ministeri de Sanitat, a la Comunitat Valenciana s'han vacunat amb la primera dosi 107.112 estudiants, vora un terç del total que està cridat a vacunar-se.

També et pot interessar

stats