Claus per a sol·licitar la nova convocatòria del bo lloguer jove

La quantia serà de 250 euros al mes per persona i està dirigida a menors de 35 anys amb ingressos màxims d’uns 24.000 euros

Claus del bo lloguer 2024
Claus del bo lloguer 2024 / À Punt NTC

El Consell de Ministres ha aprovat este dimarts el repartiment dels 200 milions d'euros de la segona convocatòria del bo lloguer Jove a fi que les comunitats autònomes els puguen executar. En concret, la Comunitat Valenciana rebrà 22,8 milions d'euros per a polítiques d'accés a l'habitatge i facilitar l’emancipació dels més joves. 

La quantia serà de 250 euros al mes per persona destinats a pagar la vivenda habitual. Per accedir a l’ajuda, cal complir tres requisits bàsics: tindre entre 18 i 35 anys, tindre uns ingressos màxims de tres vegades l'IPREM; és a dir, uns 24.000 euros —tant si es té un contracte laboral o si són autònoms— i acreditar estos contractes de treball i viure de lloguer en una casa de manera habitual i permanent. 

De la mateixa manera que en la primera convocatòria, el lloguer o preu de cessió de la vivenda haurà de ser igual o inferior a 600 euros mensuals, mentre que en el cas de lloguer d'una habitació esta renda s'estableix com a màxim en 300 euros. L'ajuda es concedirà per un termini de dos anys i les persones beneficiàries estaran obligades a comunicar a la Conselleria d'Habitatge qualsevol modificació de les condicions o requisits que van motivar la concessió del bo lloguer jove, segons les bases.

És compatible amb altres ajudes?

El bo és compatible amb altres ajudes destinades a beneficiaris especialment vulnerables, entenent com a tals els que determinen les comunitats o ciutats autònomes. També ho és amb les prestacions no contributives de la Seguretat Social i l'ingrés mínim vital. La suma del bo lloguer jove i les esmentades ajudes tindran com a límit el cent per cent de la renda arrendatícia. 

D'altra banda, és també compatible amb l'ajuda del Programa d'ajuda a les persones joves i per a contribuir al repte demogràfic del Pla Estatal per a l'Accés a l'Habitatge 2022-2025. Si bé, en este cas la suma del bo i l’ajuda tindrà com a límit el 75% de la renda arrendatícia.

Quan es podrà sol·licitar?

Després de l’aprovació del bo en el Consell de Ministres, el següent pas és que el govern espanyol torne a convocar la Conferència Sectorial per a ratificar eixe repartiment. Una vegada aprovat i complits els tràmits administratius, l'executiu remetrà les resolucions amb les quantitats respectives a les comunitats autònomes perquè accepten i puga fer-se la transferència per a les respectives convocatòries. 

Les bases i la convocatòria es convocaran llavors en el web específic de la Conselleria d'Habitatge.  

També et pot interessar

stats