El Clínic de València busca voluntaris per a actualitzar la vacuna espanyola contra la covid a les noves variants

Han de ser majors d’edat, no tindre malalties greus i haver rebut algun preparat contra el virus abans

Una jove rep una vacuna en un centre de salut
Un pacient rep una vacuna en un centre de salut, en una imatge d'arxiu / Twitter: @GVAsagunt

Eres major d’edat i estàs sa, sense cap malaltia greu? T’has vacunat ja contra la covid? Si és el teu cas, vols col·laborar en l’actualització de la protecció de l’organisme enfront d'aquesta malaltia? L’Hospital Clínic de València busca voluntaris per a participar en l’assaig clínic de la vacuna Bimervax contra aquesta patologia respiratòria que investiga la farmacèutica Hipra, el sèrum espanyol contra la covid que l’Agència Europea de Medicaments (EMA) i la Comissió Europea van aprovar al març.

L’hospital valencià ha fet una crida per a trobar persones que vulguen participar en l’assaig del preparat d’Hipra, que pretén dissenyar una vacuna que faça front a les variants actuals de la covid. Calen 612 voluntaris, que no patisquen cap malaltia greu i que hagen rebut anteriorment, com a mínim, tres dosis de vacunes basades en ARN missatger, és a dir, amb les vacunes administrades a Espanya de Pfizer, Moderna o combinacions, com aclareixen des del centre hospitalari.

Aquells que vulguen participar en la investigació per a actualitzar la vacuna d’Hipra hauran d’inscriure’s prèviament en un formulari habilitat pel Clínic de València. Els participants en aquest assaig clínic rebran una dosi d’un preparat adaptat contra les variants actuals de la covid que, aleatòriament, podrà ser d’Hipra o de Pfizer. Ni l'equip investigador ni el participant sabran quina vacuna s'assigna en cada cas.

L'assaig clínic durarà sis mesos i els voluntaris que participen hauran d’anar a l'hospital o centre d'atenció primària quatre vegades, una perquè els posen la vacuna i tres més perquè els facen un seguiment després de la vacunació i avaluar l’impacte del preparat en l’organisme.

En aquesta investigació participen una desena d’hospitals de tot Espanya. El Clínic de València és l’únic del nostre territori implicat en l’assaig que pretén avaluar la seguretat i la resposta immunitària d'una dosi de reforç en els pacients que ja han sigut vacunats contra aquesta infecció, segons puntualitzen des del centre hospitalari, des d’on també puntualitzen que l'assaig clínic l’ha autoritzat l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps).

Perfilar les dosis de reforç

Des del Clínic apunten que, “amb l'aparició de noves variants del virus i l'observació que la protecció de les vacunes baixa amb el temps, creix la necessitat de disposar de noves vacunes adaptades a les variants actuals i continuar administrant dosis de reforç per a mantindre la protecció contra la covid”.

Des de l’hospital valencià assenyalen que la vacuna adaptada en estudi és molt semblant a la que var aprovar al març l'Agència Europea de Medicaments (EMA) i la Comissió Europea, anomenada Bimervax. L'administració d'una dosi de reforç de la vacuna d’Hipra després d'haver rebut vacunes d'RNA missatger és molt ben tolerada i indueix una resposta immunitària a llarg termini. 

També et pot interessar

stats