Directes
Ara en la televisió
BON DIA COMUNITAT VALENCIANA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

El coet valencià Miura 1 torna a Huelva a l'espera de tancar nova data de llançament

Després de dos intents frustrats, l’empresa il·licitana que l’ha construït espera poder fer-lo volar per fi 

El coet Miura 1, de l'empresa il·licitana PDL Space, a la base de llançament de Huelva (Andalusia) / X: @PDL_Space

El Miura 1, el coet dissenyat i construït per l'empresa il·licitana PLD Space, ha arribat aquest dimarts de nou a Huelva (Andalusia) i ja està a la base de llançament a l'espera de tancar una nova data per a viatjar a l'espai després dels dos intents frustrats de maig i juny.

Així ho ha comunicat l'empresa a través del seu perfil en la xarxa social X, abans Twitter: “De tornada a Huelva! El MIURA 1 ja està a la nostra base de llançament després de l'estiu!”, han escrit.

A més, han anunciat l'inici de converses amb l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA) per a anunciar la pròxima finestra de llançament.

El passat 27 de juny l’empresa va informar de la decisió de posposar el llançament del coet a setembre a causa de l'obligat compliment de la normativa en relació amb prevenció d'incendis forestals, les altes temperatures a Huelva i a la necessària coordinació amb la Guàrdia Civil.  

El primer intent de llançament va ser el 31 de maig, però es va avortar la missió en la fase final per fortes ràfegues de vent en altura que no garantien la seguretat, mentre que el segon, programat per al 17 de juny, tampoc es va completar per un "avortament" automàtic en el moment d'encesa del motor.

Els llançaments es coordinen des del Centre d'Experimentació d'El Arenosillo de l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), unes instal·lacions pròximes a la base militar de Médano del Loro, on des d'aquest dimarts torna a estar el coet.

La previsió és que el vol dure sis minuts i que les condicions de microgravetat i apogeu (el moment més llunyà a la Terra) s'aconseguisquen a 80 quilòmetres d'altura. Una vegada acabat el vol, un equip de PLD Space s'encarregarà d'arreplegar el coet després que amare en l'Oceà Atlàntic. 

L’objectiu principal és comprovar el funcionament de tecnologies clau durant el vol per a recaptar tota la informació possible per a la validació i disseny de la tecnologia que després transferirà i integrarà en el Miura 5. A més, la missió possibilitarà a l'Institut d'Investigació ZARM estudiar condicions de microgravetat arreplegant informació necessària per a fer experiments científics en futurs vols suborbitals.

el Baix Vinalopó Tecnologia