Directes
Ara en la televisió
VALÈNCIA ÉS MÚSICA

El Col·legi d'Infermeria d'Alacant condemna l'agressió a una infermera en el consultori del Rebolledo

El presumpte agressor, veí de la pedania d'Alacant, pretenia que l'atengueren sense cita

Imatge d'arxiu d'una infermera / Shutterstock

El Col·legi d'Infermeria d'Alacant ha condemnat l'agressió patida per una infermera i una metgessa al consultori del Rebolledo per part, presumptament, d'un veí de la pedania alacantina que pretenia que l'atengueren sense cita.

Davant d'aquest nou incident, l'entitat col·legial ha demanat que s'usen tots els mecanismes legals existents per a erradicar aquest problema i que davant de l'actual situació de saturació del sistema sanitari es reforcen les mesures de seguretat, sobretot en els centres d’atenció primària, que és on es concentra la major part de les agressions.

Des de l’entitat han recordat que el col·lapse del sistema sanitari incideix molt directament sobre el personal d'infermeria, que és el col·lectiu sanitari que més insults, vexacions i violència física pateix, ja que són els primers a mantindre contacte amb els pacients.

“Les principals seqüeles que li queden al professional sanitari després de patir una agressió són l'estrés laboral crònic, la disminució del rendiment laboral, síndrome de fustigació i d'estrés posttraumàtic, neurosi d'ansietat, síndrome depressiva i, en la majoria de les ocasions, seqüeles físiques”, han manifestat, en un comunicat.

El nombre d'agressions a infermeres i infermers registrat l'any passat a la Comunitat Valenciana va ser de setze —dos a Alacant, dos a Castelló i onze a València—. No obstant això, la xifra de denúncies continua sent molt inferior als casos reals, denuncia el Col·legi d’Infermeria, que diu que aquesta disparitat es produeix perquè la majoria d'agressions no arriben a plasmar-se per escrit, “generalment per por i desconfiança entre els professionals sanitaris”.

També et pot interessar