Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Alguns col·lutoris disminueixen la capacitat de la covid-19 per a infectar les cèl·lules humanes

L'estudi de la Universitat de València ha permés visualitzar que la membrana del SARS-CoV-2 esclata en entrar en contacte amb un compost químic present en alguns col·lutoris

Els investigadors Luis Martínez Gil, M. Jesús García-Murria, Manuel Sánchez del Pino i Ismael Mingarro / UV

Un estudi ha permés visualitzar per primera vegada que la membrana del SARS-CoV-2 esclata en entrar en contacte amb un compost químic present en alguns col·lutoris, la qual cosa tindria com a conseqüència que el virus disminueix la seua capacitat per a infectar les cèl·lules humanes.

L'estudi, realitzat per la Universitat de València (UV) i Dentaid Research Center i publicat en Journal of Oral Microbiology, determina que aquest esclat es produeix en entrar en contacte amb el clorur de cetilpiridini (CPC).

L'estudi ha demostrat que el virus que provoca la covid-19 posseeix una forta afinitat pels teixits bucals i es replica activament en les glàndules salivals. La saliva dels individus infectats té normalment una càrrega del virus alta.

Col·lutoris amb CPC

La reducció de la càrrega viral en la boca podria ser una estratègia per a reduir la propagació del virus i, en aquest sentit, diversos estudis han demostrat que alguns col·lutoris tenen la capacitat d'inactivar alguns virus que són transmesos per l'aire, com el de la grip, alguns coronavirus i fins i tot el SARS-CoV-2.

Actualment, nombroses societats odontològiques han recomanat l'ús de col·lutoris amb CPC per a ajudar a disminuir el risc de transmissió del SARS-CoV-2 en la consulta dental.

Ara, l'estudi signat per un grup d'investigació del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UV, encapçalat pel professor Ismael Mingarro, i pels investigadors Manuel Bañó i Rubén León, de Dentaid Research Center, completa aquestes investigacions i explica el mecanisme de l'activitat antiviral de la molècula CPC.

Aquests resultats corroboren el mecanisme d'acció pel qual el clorur de cetilpiridini (CPC) actuaria sobre la membrana del SARS-CoV-2, fent que es degradeManuel Bañó - Investigador de Dentaid Research Center

El CPC és un ingredient clau en molts col·lutoris que funciona com un antisèptic i que elimina els bacteris i altres microorganismes, com els virus.

"Aquest treball és important perquè estableix les bases per a futurs experiments en els quals es podria demostrar que l'ús de col·lutoris és una estratègia complementària per a evitar la transmissió de malalties infeccioses respiratòries transmeses per virus com la grip o covid-19", afig Bañó.

València

També et pot interessar