Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE

Compromís denuncia un protocol als col·legis diocesans perquè els docents identifiquen alumnes LGTBI

La formació valencianista assegura que els llistats que s'envien a la Fundació Sant Vicent Màrtir de l'Arquebisbat són la porta d'entrada a suposades pseudoteràpies de conversió sexual

Una de les diapositives per a presentar el protocol on indica que cal informar la Fundació Sant Vicent Màrtir dels casos que es detecten / À Punt NTC

Compromís alerta de l'existència d'un protocol als centres escolars diocesans de València per a identificar menors LGTBI i enviar els llistats a la Fundació Sant Vicent Màrtir, que depenen de l'Arquebisbat. "Diu que s'han de fer llistes d'alumnes LGTBI i trans perquè les passen a la Fundació ¿Per a què? Pensem que és la porta d'entrada a les pseudoteràpies de conversió (...) Estan dient que els identifiquen, que ho comuniquen a la Fundació per a aplicar estes tortures de conversió i amargar-los la vida", ha advertit el portaveu de Compromís Francesc Roig.

El protocol d'acompanyament per a la maduració integral de la persona en la seua identitat masculina i femenina és un document de treball de la Fundació Sant Vicent Màrtir. Compromís assegura haver-ho conegut a través d'una alerta ciutadana, en la seua campanya de denúncia contra les pseudoteràpies de conversió sexual, que han motivat una investigació de la Fiscalia. L'associació de professors del docent investigat pel ministeri públic figura entre els signants del document, juntament amb la Fundació Sant Vicent Màrtir, l'Observatori de Bioètica i les escoles catòliques valencianes. "És crucial que ens comuniqueu els casos que es produïsquen", resa una de les recomanacions que figura en les presentacions de PowerPoint dissenyades per a explicar el protocol a les escoles diocesanes.

"El protocol crea equips de docents que, segons subratlla, han de constituir-se per gent molt catòlica, i diu que quan detecten un cas el traslladen a la Fundació Sant Vicent Màrtir per a derivar-los a especialistes o sacerdots experts en la matèria, perquè puguen ser 'acompanyats', és a dir per a fer-los teràpies de conversió i torturar-los", ha insistit Roig. Interpreta que el protocol és un document de treball a les seixanta escoles diocesanes valencianes i el connecta amb les pseudoteràpies que Compromís ha denunciat per abordar l'homosexualitat i la transsexualitat com un trastorn.

Compromís sospesa una denúncia a la Fiscalia

"No són casos aïllats, estem parlant d'una trama molt ben orquestrada", ha advertit el portaveu d'assumptes LGTBI de la formació valencianista, que ha instat "la Conselleria, l'Arquebisbat de València i la Fundació Sant Vicent Màrtir" a "donar explicacions i tapar-se orelles". Compromís assegura que valora traslladar el cas a la Fiscalia, que creu que hauria d'actuar d'ofici, com també la Conselleria d'Educació, sense esperar una denúncia.

La Fiscalia ha obert una investigació per delicte d'odi contra un docent per impartir suposades teràpies de conversió a alumnat del centre concertat Mare Josefa Campos d'Alaquàs. Compromís ha denunciat que un altre docent va promocionar este tipus de pseudoteràpies, prohibides per la legislació actual, al Col·legi Diocesà Santiago Apòstol.

L'arquebisbat nega aplicar teràpies de conversió

L'arquebisbat de València defén "l'acompanyament" i les tutories d'educació afectivosexual com a part de la formació integral a l'alumnat en els centres diocesans i d'un programa actual des del 2007, "per a coordinar pautes d'actuació educativa amb els alumnes i les famílies".

Nega que esta acció implique teràpies de conversió sexual, alhora que reivindica la "llibertat per a acompanyar les famílies des dels seus principis". I assegura que el programa "fomenta un entorn respectuós en el qual es promou l'acceptació de tota persona, es rebutja qualsevol mena de discriminació i es respecta la dignitat de tots".

València