Directes
Ara en la televisió
VA DE BO

La Comunitat Valenciana, al capdavant en el consum d’antidepressius i addició a les tecnologies i a la cua de recursos

El conseller de Sanitat manifesta la intenció de revertir la situació, amb el pla 2024-2027, i manté que treballa perquè tots els departaments tinguen els mateixos recursos

El pla de salut mental de la Comunitat Valenciana incideix especialment en l'atenció a xiquets i joves / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana està "al capdavant" en el consum d'antidepressius i benzodiazepines, uns fàrmacs amb efectes sedants i ansiolítics, i també en l’addició a les noves tecnologies, però, en canvi, està “lamentablement a la cua” en el tema dels professionals que atenen els pacients amb problemes mentals i recursos. Ho reconeixia el mateix conseller de Sanitat, Marciano Gómez, al mateix temps que manifestava que el Pla de Salut Mental i Addiccions de la Comunitat Valenciana aspira a “invertir” esta dinàmica.

El responsable de la sanitat pública valenciana admet que este és un pla “ambiciós, però realitzable”, que compta amb 700 milions d’euros d’inversió, i que pretén que l’atenció valenciana siga “el que mai va haver de deixar de ser, un referent”. El conseller apuntava que una de les primeres iniciatives del seu mandat va ser la creació d’una Oficina de Salut Mental i Addicions.

Gómez compartia esta visió el fòrum d’EFE que, sota el títol "El repte de la salut mental a la Comunitat Valenciana", ha reunit experts en salut mental. Este punt de trobada, que promou Johnson & Johnson amb la col·laboració d'À Punt, pretenia abordar els diversos aspectes d’un problema que afecta el 37% de la població espanyola.

Com ha exposat Marciano Gómez en el fòrum, el pla de salut mental 2024-2027 incideix en la prevenció, sobretot en el cas dels menors i joves, i també contempla que els 24 departaments de salut actuals, “tinguen els mateixos recursos” per a atendre els pacients amb problemes de salut mental.

Quant a la possibilitat d’establir unitats psiquiàtriques de portes obertes, així com per la figura del pacient expert, el conseller de Sanitat ha manifestat que la intenció és fer una “sanitat pròxima i multidisciplinària, humana i accessible” encaminada a evitar l'estigmatització del pacient amb patologies mentals.

Sanitat Salut mental

També et pot interessar