Aemet eleva l'avís per altes temperatures a taronja

Al litoral sud de València, les màximes poden arribar en alguns punts als 39 i 41 °C, mentre que a l'interior nord el mercuri assolirà els 36 °C

Una dona es cobreix el cap amb un ventall durant una onada de calor en una imatge d'arxiu
Una dona es cobreix el cap amb un ventall durant una onada de calor en una imatge d'arxiu / Eduardo Manzana (EP)

Les temperatures màximes seran elevades este dimarts a l'interior de València i en punts del litoral en una jornada de cel poc nuvolós o ras, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Dins de l'avís especial vigent este dimarts pel nou episodi de temperatures extraordinàries, s'ha activat el nivell taronja a l'interior i litoral sud de València, on la temperatura màxima pot arribar als 39 i 41 °C, i també a l'interior nord, amb màximes de 36 °C.

D'esta manera, les temperatures màximes experimenten un ascens durant el dia i les mínimes pugen a l'interior nord, amb pocs canvis a la resta de la Comunitat Valenciana.

A les capitals de província, les mínimes oscil·laran entre els 22 i 23 °C. A València es preveu una màxima de 33 °C; a Castelló de la Plana, de 32 °C, i a Alacant, de 31 °C.

Les altes temperatures es mantindran fins al dimecres

L'Aemet ha establit l'avís taronja per temperatures màximes de 42 °C este dimecres a l'interior sud de la província de València, en el segon episodi de calor d'este estiu.

A més, hi haurà avís taronja per màximes de 39 °C a l'interior nord i al litoral sud de la província de València.

Este dimecres també hi haurà avís groc per màximes de 38 °C al litoral nord de la província d'Alacant.

També et pot interessar

stats