Les fortes pluges posen en avís taronja les comarques del nord este dilluns

Les tempestes associades a la DANA s'estendran per tot el territori fins dimecres i Aemet ha activat ja els avisos taronja al litoral nord

Imatge del Meteosat amb filtre de masses d'aire
Imatge del Meteosat amb filtre de masses d'aire / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
25 d'octubre 2024 - 06:31 Actualitzat: 27 d'octubre 2024 - 20:20

L'última DANA —un embossament d'aire fred en capes altes— que ha arribat a la Comunitat Valenciana ha activat l'avís taronja a les comarques del nord per les pluges fortes i continuades que es preveuen per a este dilluns. La resta del territori quedarà una mica al marge la primera meitat de la jornada. Després, de cara la nit, es reactivaran les precipitacions al litoral del centre i sud.

L'Ajuntament de Castelló de la Plana ha alertat la ciutadania que hui diumenge de matinada i demà hi ha risc de trens de tempestes. El consistori ha demanat que es prenguen precaucions i ha informat que dimarts també hi haurà un "alt risc de pluja torrencial i acumulacions importants, amb vent de llevant intens i temporal marítim".

De cara a este episodi de precipitacions fortes, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló recorda que s'ha de tindre especial cura amb les zones inundables i la crescuda de rius i barrancs. En esta línia, cal extremar les precaucions a la carretera i evitar desplaçaments innecessaris.

També et pot interessar

stats