Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN

La Comunitat Valenciana registra el 12,7% de les pernoctacions hoteleres al març amb més de 700.000 viatgers

L’índex de preus hotelers a Espanya ha pujat un 3%, però al nostre territori registra una baixada de més del 4% respecte a l'any anterior

Hotels en primera línia de costa a Benidorm, en una imatge d'arxiu / Shutterstock

La Comunitat Valenciana ha sigut el tercer destí principal dels viatgers residents a Espanya al març amb el 12,7% del total de pernoctacions d’Espanya, segons les xifres publicades este dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Les comarques valencianes han acumulat 2,27 milions de pernoctacions al març, un milió de les quals, residents a Espanya, i la resta d’estrangers, amb una estada mitjana de 3,12 dies. En total, 729.216 viatgers, 377.173 residents a Espanya i 352.043 a l'estranger.

Pel que fa al conjunt d’Espanya, les pernoctacions hoteleres han baixat durant el primer trimestre, en part per la Setmana Santa, que el 2025 va caure al març i enguany a l’abril. Esta diferència de calendari s’ha notat sobretot en les xifres de març que ha registrat un 8,9% menys de pernoctacions, fins als 22,3 milions. 

Es modera el creixement postpandèmia

Al contrari del nombre de pernoctacions, l’índex de preus hotelers (IPH) a Espanya ha pujat al març un 3,2% respecte a l’any anterior, tot mantenint la tònica alcista postpandèmia que s’ha anat moderant durant l’últim any.

L'índex no ha deixat de créixer des de juny del 2021, amb pujades de fins al 30% l’abril del 2022, i, encara que des de la primavera del 2024 ho fa de forma més discreta, continua pujant més del que puja la inflació general. Les majors pujades de l’IPH s’han donat a Madrid (10%), Catalunya (9,8%) i Aragó (7,8%).

Malgrat això, en deu autonomies els preus han caigut este mes de març, entre elles la Comunitat Valenciana, que han experimentat un descens del 4,4% respecte al mateix mes de l’any anterior. On més han baixat ha sigut al País Basc (9,2%), Navarra (6,3%) Cantàbria (6%) i Astúries (5,1%). 

Estos resultats són un reflex de les previsions hoteleres, que assenyalen que la demanda es manté forta, tot i que va assolint un creixement més sostenible després de la gran pujada posterior a la pandèmia. 

Turisme

També et pot interessar