Directes
Ara en la televisió
L'HORA FOSCA
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

La Comunitat Valenciana és la sexta autonomia amb més peticions d’asil

Va rebre més de 8.000 sol·licituds, més de la meitat a la província de València

La província de València ha rebut més de 4.000 peticions d'asil / À Punt NTC

Més de 8.000 persones han demanat asil a la Comunitat Valenciana, el que situa el nostre territori com a la sexta autonomia amb major quantitat de peticions, segons recull l'Informe anual sobre les persones refugiades a València, Espanya i Europa, que ha elaborat la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR). L’entitat ha presentat este divendres l’estudi, coincidint amb el dia internacional dels refugiats.

De les 8.041 sol·licituds d'asil rebudes, per províncies, València presentava 4.606 és la sexta d'Espanya en nombre de sol·licituds, amb un 7% més. També augmenten les sol·licituds d'asil a Alacant, amb 1.707 (10,5% més), i Castelló, amb 1.729 (22,2% més).

L’informe, que s’ha presentat este dijous, revela que persisteixen les dificultats per a accedir a les cites d'asil i situa Espanya, amb un rècord de 163.220 peticions, en la cua de resolucions favorables de protecció internacional amb un 12%.

De les 163.220 sol·licituds de protecció internacional presentades a Espanya, la valenciana va ser la sexta comunitat amb major nombre de sol·licituds amb 8.041, per darrere de Madrid, Andalusia, Catalunya, Canàries i Galícia.

L'informe indica que en tota la Unió Europea hi ha més d'un milió de sol·licituds d'asil i la mitjana europea de resolucions favorables se situa en el 42%.

En el cas d’Espanya, l'organització ha assenyalat que la taxa de reconeixement d'asil empitjora quatre punts respecte a l'any anterior fins a resoldre favorablement a penes el 12% de les sol·licituds, mentre que la mitjana europea va millorar tres punts fins al 42%.

Segons l'entitat, el retrocés d'Espanya contrasta amb l'actual context internacional, en el qual les guerres, la violència i les amenaces han provocat un nou rècord de 120 milions de persones desplaçades forçosament en el món, segons les últimes dades d'Acnur.

"A conflictes enquistats com els d'Ucraïna, Síria, l'Afganistan o Sudan, entre altres, s'uneixen dues noves grans emergències humanitàries, com el genocidi a Gaza o la creixent inestabilitat sociopolítica al Senegal i als països del Sahel, que està provocant un augment considerable de les arribades a Canàries", han afirmat.