La Comunitat Valenciana té la segona taxa més alta d'Espanya d'infeccions respiratòries agudes
La taxa global d'infecció respiratòria aguda en atenció primària (Ires) es dispara al desembre i afecta principalment nadons i xiquets fins a quatre anys
La Comunitat Valenciana se situa al segon lloc en incidència d'infeccions respiratòries agudes. Amb 1.501,4 cases per cada cent mil habitants, segueix a Castella-la Manxa (amb 1.709,8) però se situa per damunt de la mitjana espanyola de 952,9.
La incidència de la grip a Espanya segueix en ascens i circula amb més intensitat que la resta de virus respiratoris, amb un percentatge de positivitat en l'última setmana de desembre del 46%, pràcticament el doble que la setmana prèvia, quan era del 27%.
Segons l'últim informe del Sistema de Vigilància d'Infecció Respiratòria Aguda (SiVIRA) de l'Institut de Salut Carles III, actualitzat aquest dijous, la grip es manté a l'alça en les consultes d'atenció primària, mentre que la taxa d'hospitalització està pujant des de finals d'octubre i està 3 punts per damunt que l'última setmana del 2023.
Per contra, la infecció per covid i del virus respiratori sincicial (VRS) tendeix a estabilitzar-se en atenció primària. No obstant això, la covid continua en ascens en el grup de major de huitanta anys i el VRS en els menors d'un any.
La taxa global d'infecció respiratòria aguda en atenció primària (Ires) va acabar desembre amb 952,9 casos per cent mil habitants després d'haver començat amb 533,4. És un augment substancial on la majoria dels casos es donen en menors d'un any (4.157,7) i al grup d'1 a 4 anys (2.622 casos per cent mil habitants).
La incidència per covid en atenció primària presenta fluctuacions i les majors taxes s'observen en adults de seixanta-cinc anys o més. La taxa d'hospitalització en l'última setmana de l'any va ser de 3,5 casos per cent mil, enfront dels 2,4 casos set dies abans, i en augment des de les últimes cinc setmanes.