Condemnat a dos anys per abusar sexualment d'una menor a través de missatgeria instantània

L’home haurà d'abonar a la víctima 5.000 euros pels danys i perjuís morals que li van causar els fets, i no podrà comunicar-se amb ella per cap mitjà ni aproximar-se a menys de 500 metres

Un alumne consulta el mòbil durant una classe
Un alumne consulta el mòbil durant una classe / Shutterstock

La secció cinquena de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a dos anys de presó un jove que el 2019 va abusar sexualment d'una xiqueta de tretze anys a través de converses mantingudes en aplicacions de missatgeria instantània. La sala condemna l'home, que en el moment dels fets tenia dènou anys, per un delicte continuat d'abús sexual. Tanmateix, l'absol dels delictes de corrupció de menors i d'exhibicionisme dels quals també l'acusava la Fiscalia, segons ha informat este divendres el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

El condemnat haurà d'abonar a la víctima 5.000 euros pels danys i perjudicis morals que li van causar els fets i no podrà comunicar-se amb ella per cap mitjà ni aproximar-se a menys de 500 metres de la víctima, el seu domicili o lloc d'estudis durant sis anys. La sentència l’inhabilita, a més, per a l'exercici de qualsevol professió o ofici que comporte un contacte regular i directe amb menors d'edat.

El relat de fets provats de la resolució estableix que el condemnat i la víctima es van conéixer a través de xarxes socials i, durant el mes de febrer del 2019, van entaular una relació sexoafectiva durant la qual van practicar jocs de rol de fort contingut sexual.

Durant estos jocs de rol, que es desenvolupaven en aplicacions de missatgeria instantània, tots dos realitzaven pràctiques sexuals. La sentència manté que, malgrat que la menor consentia participar en els actes sexuals, el condemnat coneixia l'edat de la xiqueta i, almenys en dos ocasions, va demanar a la menor que li enviara fotos i feren una videotelefonada.

No obstant això, la sala no considera provat que esta petició tinguera com a fi l'obtenció de material de contingut pornogràfic ni que ell li enviara una fotografia seua de tipus sexual. La sentència no és ferma i es pot recórrer en apel·lació a la sala civil i penal del TSJCV.

També et pot interessar

stats