Condemnat a dos anys d'internament el menor que va coaccionar el dissenyador Francis Montesinos

Un altre dels menors implicats en estos fets, que actualment té 16 anys, ha sigut condemnat per amenaces a set mesos de llibertat vigilada

Francis Montesinos, en arxiu
Francis Montesinos, en arxiu / À Punt NTC

El menor de 17 anys que amenaçar el dissenyador Francis Montesinos de difondre un vídeo de contingut sexual ha sigut condemnat a dos anys d'internament i al pagament (ell o els seus tutors legals) de 5.000 euros en concepte de responsabilitat civil. L'acusat, que actualment té 17 anys, ha admés els fets dels quals l'acusava la Fiscalia i l'acusació particular i haurà de complir dihuit mesos d'internament efectiu i sis de llibertat vigilada per tres delictes d'amenaces, un de violació del domicili, un contra la intimitat, robatori amb violència i dos delictes lleus de lesions. Un altre dels menors implicats en estos fets, que actualment té 16 anys, ha sigut condemnat per amenaces a set mesos de llibertat vigilada. La sentència és ferma per haver-se aconseguit per conformitat, i no s'hi pot recórrer.

En l'apartat de fets provats es fa constar que el primer dels menors "de mutu acord amb un major d'edat" va enviar un missatge el 2 de setembre del 2022 al dissenyador dient-li, entre altres coses, que el volia conéixer perquè li semblava molt bonic. Montesinos el va convidar a la seua casa amb l'excusa que l'ajudaria en una mudança i un dia després tots dos van mantindre una trobada sexual que el menor, ocultant la seua edat real, va gravar sense el coneixement ni consentiment del dissenyador.

El menor, en col·laboració amb un major d'edat, va demanar a Montesinos un milió d'euros a canvi de no difondre este vídeo, però el dissenyador es va negar al pagament i el va informar de la intenció d'acudir a la policia. Va ser en este moment quan el menor va revelar la seua edat real i en els dies posteriors va continuar reclamant diners a canvi de no difondre les imatges.

Com que Montesinos no va accedir a les seues exigències, el 25 de setembre del 2022 el menor i l'altre jove van entrar sense autorització a l'habitatge de l'artista, es va dirigir al seu dormitori i li va reclamar diners, però se'n va anar sense aconseguir-ne. Finalment, els dos joves "van planejar donar-li un escarment, i van acordar amb dos individus més, majors d'edat, facilitar-los el domicili de Montesinos". Estos dos adults van accedir a l'habitatge la vesprada del 2 d'octubre amb el rostre cobert per passamuntanyes i guants de treball, i un d'ells portava un pal llarg de fusta amb la punta en forma de forqueta.

Després d'emmordassar l'assistent de Montesinos, van accedir a l'habitació en què es trobava el dissenyador per a colpejar-lo i immobilitzar-lo. Posteriorment, van regirar la casa buscant joies i diners, encara que de manera infructuosa, segons refereix la sentència. Montesinos va aconseguir prémer un botó instal·lat en la seua tauleta que fa sonar un dispositiu en casa dels seus veïns —per si necessita ajuda— que va fer fugir els assaltants.

També et pot interessar

stats