La Conferència Episcopal critica la utilització política de la immigració i que es relacione amb la delinqüència

El portaveu dels bisbes, García Magán, ha recordat que Espanya, abans de ser un país d'acollida, enviava migrants a altres països

El secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Francisco César García Magán
El secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola, Francisco César García Magán / Europa Press

El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), César García Magán, ha expressat este dijous el rebuig de l'Església a la "instrumentalització política" de la immigració i ha denunciat la "demagògia ideològica" que suposa relacionar delinqüència i immigració.

El portaveu dels bisbes s'ha mostrat categòric en la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió permanent de la CEE. "Cal fer una claríssima diferenciació, perquè si no seria demagògia ideològica el fet de vincular delinqüència i immigració. Són dos coses absolutament diferents".

Després de rebutjar la "instrumentalització política" de la immigració, ha recordat que fer una defensa integral de la vida no és quedar-nos només en la vida no nascuda. "Inclou també el suport als emigrants, als pobres, als necessitats, a les dones maltractades, a les noves esclavituds i el suport als quals estan en una situació de drogodependència", ha subratllat.

García Magán ha recordat que Espanya, abans de ser un país d'acollida, enviava migrants a països com Alemanya, França o Suïssa. "Potser gràcies a eixa immigració vostés van poder cursar uns estudis o un progrés social", ha apuntat.

I ha denunciat que relacionar delinqüència amb immigració és igual que dir que "tot basc, perquè era basc, ja era un presumpte terrorista". "Als delinqüents, siguen de la nacionalitat que siguen, del color que tinguen la pell, parlen l'idioma que parlen, se'ls ha d'aplicar el pes de la llei".

Quan li han preguntat pel seu suport a la iniciativa legislativa popular per a la regularització extraordinària d'uns 500.000 estrangers que resideixen a Espanya ha respost: "Nosaltres, sense cap fissura, defensarem sempre eixe dret que tenen les persones de buscar un futur millor per a les seues famílies".

També et pot interessar

stats