Confirmat un crim masclista a Almeria que deixa quatre orfes

L’home, que va confessar l’assassinat a la Policia Local, va matar la dona al domicili familiar, on també hi havia una menor de tres anys

Dos agents de la Guàrdia Civil entren a la vivenda on el presumpte assassí va cometre el crim
Dos agents de la Guàrdia Civil entren a la vivenda on el presumpte assassí va cometre el crim / Carlos Barba (Efe)

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat este dimecres la naturalesa masclista del crim que va cometre un home a La Mojonera, a la província d’Almeria, a la casa que compartia amb la dona i on també hi havia una xiqueta de tres anys, filla dels dos. La víctima que fa 39 de la violència masclista enguany deixa quatre orfes —de tres, sis, catorze i dènou anys—.

El presumpte assassí es va entregar a la Policia Local després de matar la dona i va confessar el crim. La víctima no havia sigut usuària de l'Institut Andalús de la Dona (IAM) o dels seus recursos per a les dones víctimes de violència de gènere. "La dona no ha sigut atesa per l'IAM ni havia estat en cap mena de recurs de l'Institut Andalús de la Dona. La Junta ha activat protocol d'atenció psicològica en crisi de manera immediata. L'equip binomi es traslladarà esta vesprada a l'entorn familiar", han precisat fonts del govern andalús.

Les mateixes fonts han indicat que l'Institut Andalús de la Dona està en contacte amb totes les àrees implicades en la investigació i afectades, i han afegit que els quatre fills de la dona assassinada estan a càrrec d'un familiar.

On telefonar per un cas de violència masclista?

El 016 atén les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 53 idiomes diferents, de la mateixa manera que el correu 016-online@igualdad.gob.es. Este servei també ofereix atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600000016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació Anar: 900 20 20 10.

En una situació d'emergència es pot telefonar a l'112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062). En cas de no poder telefonar, es pot recórrer a l'aplicació Alertcops, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la Policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats