Confrides salva del tancament l'única farmàcia que té
El farmacèutic esdevé fonamental com l’únic personal sanitari a les zones amb despoblament
L'Ajuntament de Confrides ha salvat del tancament l'única farmàcia del municipi. En un ple ha aprovat suprimir durant quatre anys el cànon que fins ara cobraven al farmacèutic del poble, ja que la seua farmàcia s'ubica en un edifici que és de propietat municipal. D’aquesta manera, se salva dels números rojos i es pot mantindre un servei que es bàsic per a la salut del veïnat.
José Manuel Zaragoza, el farmacèutic d'aquest xicotet poble de la Marina Baixa, ha explicat a un equip d’À Punt el que suposa aquesta ajuda per a evitar la desaparició del negoci, que dona servei a la població de Confrides i de la pedania de l'Abdet. “És una ajuda prou gran perquè, degut als problemes de despoblació, cada vegada els preus i la medicació van a menys”, ha dit, ja que en total José atén uns 270 habitants, la majoria d'edat avançada.
Per a Zaragoza, el seu treball com a farmacèutic va més enllà del negoci. “Si no estiguera, la gent hauria de desplaçar-se i molts o no tenen transport o no poden fer-ho”, afirma. I afegeix: “Moltes voltes som els únics sanitaris que estem tota la setmana.”
Així ho perceben també els veïns del poble, com Rosa Gomis, que viu a Confrides i explica que “no només és un farmacèutic, és també la persona de confiança que, si passa alguna cosa, pots consultar-li-la”.
L’alcalde de Confrides, Rubén Picó, està d'acord que és una mesura contra el despoblament dels pobles d'interior. “Hui parlem de la farmàcia, però podríem parlar de metges, de transport, d’agricultura… És un gran problema que passa als pobles molt menuts, que hem d'anar revertint poquet a poquet perquè vagen cap amunt.”
Les farmàcies rurals reivindiquen el seu paper a les zones d'interior. Per això, demanen més ajuda a les diferents administracions que faciliten la supervivència d'aquest servei essencial.