El Consell calcula que unes 2.000 places públiques compleixen els requisits d'estabilització
Les places han estat ocupades de manera temporal i ininterrompuda almenys en els tres anys anteriors al 31 de desembre del 2020
La Generalitat estima que vora 2.000 places del sector públic compleixen els criteris establits en la llei 20/2021 per a regular l'ocupació pública i situar la taxa de temporalitat estructural per davall del 8%.
La Llei 20/2021 té com a objectiu, entre altres, autoritzar un procés d'estabilització d'ocupació pública en el qual s'inclouen les places de naturalesa estructural que, estiguen o no dins de les relacions de llocs de treball (RPT), i estant dotades pressupostàriament, hagen estat ocupades de manera temporal i ininterrompuda almenys en els tres anys anteriors al 31 de desembre del 2020.
Igualment, s'hi arreplega la possibilitat de convocar pel sistema de concurs aquelles places que, complint els requisits establits, hagen estat ocupades amb caràcter temporal de manera ininterrompuda amb anterioritat a l'1 de gener del 2016.
La Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat ha aprovat per unanimitat l'acord sobre els criteris generals per a la convocatòria de processos d'estabilització, de manera que ha quedat ratificat per la Direcció General de Sector Públic i els representants de la UGT, CCOO i la Intersindical.
L’acord s'aplicarà als ens del sector públic amb l'excepció dels organismes autònoms i consorcis sanitaris, així com dels organismes públics d'investigació i de les fundacions sanitàries. Hauran de convocar-se obligatòriament en els processos d'estabilització totes les places que complisquen els criteris establits en la Llei 20/2021.
Segons informa la Conselleria d'Hisenda, amb aquest acord es regula i s'aclareixen els diferents processos d'estabilització que hauran de convocar-se per al personal temporal del sector públic instrumental de l’administració.
En el cas dels processos de selecció per concurs de mèrits, la puntuació serà de cent punts, repartits en un màxim del 60% de mèrits professionals pels serveis prestats en l'administració i un mínim del 40% pels mèrits acadèmics, idiomes i altres com haver superat algun exercici en processos selectius derivats de l’OPE en la mateixa entitat en els quatre últims anys.
En el cas dels processos per concurs oposició, els cent punts màxims que podran aconseguir els aspirants es distribueixen en seixanta per la fase d'oposició a través d'un exercici únic per acumulació de proves i quaranta punts per la fase de concurs, dels quals els mèrits professionals podran ser com a màxim el 90%. En cap dels processos de selecció, les proves podran consistir en entrevistes personals.