El Consell constitueix la comissió d'experts en matèria de seguretat dels edificis

La primera decisió d'aquest òrgan és la posada en marxa d'una oficina d'informació en l'IVE (Institut Valencià de l'Edificació) per a resoldre els dubtes de la ciutadania i dels professionals

La Comissió, aquest dimecres
La Comissió, aquest dimecres / GVA
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
28 de febrer 2024 - 19:44 Actualitzat: 28 de febrer 2024 - 22:07

La vicepresidència segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge ha constituït aquest dimecres la Comissió d'Experts després de l'incendi del barri de Campanar. El Consell ha posat en marxa aquesta Comissió amb l'objectiu de donar resposta a les preocupacions de la ciutadania i escoltar les recomanacions i suggeriments de professionals i tècnics.

Amb les conclusions extretes en aquesta primera reunió, s'ha acordat com a mesura prioritària la creació d'una Oficina d'Informació en l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) atesa per tècnics destinada a resoldre les consultes de la ciutadania, atendre qüestions i oferir informació a comunitats de propietaris, a propietaris particulars i a professionals que tinguen consultes o dubtes relacionats amb els materials de construcció, tècniques emprades en les façanes dels edificis o relacionades amb qüestions de seguretat antiincendis, entre altres.

Missatge de tranquil·litat a la ciutadania

En la reunió, els participants han coincidit en la necessitat traslladar a la ciutadania un missatge de tranquil·litat i de prudència, i han incidit en el fet que és pertinent esperar a conéixer les conclusions de la investigació judicial per a poder avançar en les mesures específiques a dur a terme per la comissió d'experts.

En aquesta Comissió, dirigida per la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, que ha estat acompanyada pel secretari autonòmic d'Habitatge, Sebastián Fernández, i la directora general d'Habitatge, Ana Caballer, han participat el degà de Col·legi d'Arquitectes, Luis Sendra, la directora de l'Institut Valencià d'Edificació, Begoña Serrano, el president del Col·legi Oficial d'Arquitectura Tècnica de València, Vicente Terol, i el president del Col·legi Oficial d'Administradors de Finques de la Comunitat Valenciana, Vicente Cucala.

El veïnat continua recuperant els objectes quotidians

Mentrestant, a l'edifici incendiat, els bombers continuen treballant per a recuperar de la cendra els objectes de la vida quotidiana que –ara– adquireixen un significat especial. 

Des dels balcons es poden veure cadires, estenedors, posts de planxar i butaques que no han resistit l’avanç de les flames. Però altres objectes sí que s’han mantingut intactes i al llarg d’aquests dies el veïnat començarà a recuperar-los. Entre la cendra han trobat des d’una bicicleta fins a un banc de fer pesos, una llavadora i fins i tot una maleta amb roba dins. 

També et pot interessar

stats