Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN

El Consell d'Infermeria denuncia deficiències en el servei ambulatori d'hemodiàlisi

La Conselleria de Sanitat ha anunciat que es reunirà amb les concessionàries del servei

El Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana denuncia deficiències en el servei d'hemodiàlisi / À Punt NTC

El Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana ha denunciat deficiències en el servei ambulatori d'hemodiàlisi, en mans de diferents empreses concessionàries. La falta d’ambulàncies obliga els pacients a compartir-les amb altres malalts, fet que suposa allargar el trajecte que han de fer de les clíniques a casa després de les ja prolongades sessions de tractament.

Vicent Ferrada és un d’aquests pacients, que ara fa l'hemodiàlisi des de casa. L’home ha anat durant un any i mig a l’Hospital General de Castelló en ambulància. Ho recorda com un suplici. Un trajecte de vint minuts entre Borriana i Castelló de la Plana es podia convertir en hora i mitja, amb diverses parades per a arreplegar altres malalts i llargues esperes a l’hospital.

“Jo vaig més dies que altres, cinc dies a la setmana. Des de les set del matí, hi ha hagut vegades que he arribat a casa a les sis de la vesprada per a tres hores de diàlisi”, ha denunciat. “En la diàlisi les forces fallen, la tensió baixa, estàs fluix… I damunt, tindre eixes esperes de dues hores a l’hospital, més el viatge… És dur”, ha assegurat Ferrada.

A més de la falta d’ambulàncies, han rebut queixes per la falta d'experiència dels professionals o per la qualitat dels materials.

“Jo no estic en contra de les concessions, però el que sí que estic en contra és del fet que després no se supervisen per l'administració. Si has de complir uns mínims de qualitat, cal complir-los i algú ha de vetlar perquè els usuaris estiguen ben atesos”, ha afirmat Juan José Tirado, president del consell.

Alcer, una de les empreses concessionàries, s’ha mostrat receptiva a la denúncia del Consell d’Infermeria, però assenyala que només ha rebut dues incidències dels més de 20.000 pacients d’hemodiàlisi que atén a Castelló i València. La Conselleria de Sanitat ja ha dit que es reunirà amb les concessionàries del servei.

També et pot interessar