Consells per a reduir el consum d’alcohol
L’alcohol és la substància psicoactiva més consumida a Espanya i contribueix al desenvolupament de 200 problemes de salut
L’alcohol és la substància psicoactiva més consumida a Espanya i contribueix a desenvolupar 200 problemes de salut i lesions, i és un dels principals factors de risc associat a malalties cròniques o no transmissibles.
En el Dia Mundial Sense Alcohol, que és aquest dilluns, 15 de novembre, el Ministeri de Sanitat ha elaborat una guia de consells per a aquelles persones que vulguen controlar o reduir-ne el consum. Recorden que es bo per a la salut física i mental, per a la butxaca i pot ser més fàcil del que es creu.
El Ministeri de Sanitat recomana:
- Substituir l’alcohol del rebost per altres begudes sense alcohol.
- Canviar la grandària dels recipients per a beure, passant a altres més xicotets.
- Soltar el got en acabar de beure cada glop. Si es manté a la mà, és més fàcil beure amb més freqüència.
- Triar els moments en què es beu, com l’hora de dinar o sopar.
- Canviar a begudes més suaus. Per exemple, les fermentades contenen menys graduació que les destil·lades.
- No mesclar amb drogues, ja que potencien els riscos i alteren la noció del consum d’alcohol.
- Evitar beure per beure. Sanitat recorda que no s’ha de beure per pressió social, perquè tots han demanat una altra ronda o “perquè sí”. S’ha de ser conscient del que es beu a cada moment.
- No s’ha de beure amb set, ja que l'alcohol deshidrata. És preferible consumir aigua o altres begudes sense alcohol.