El consum de carn cau un 20% per la inflació
Segons els experts, a banda de l’encariment de la cistella, cada vegada preocupen més qüestions relacionades amb la salut o l’ètica
L'escalada dels preus dels aliments ha afectat de forma generalitzada a tots els productes, però la carn continua sent el que més hem deixat de consumir, principalment per a abaratir la cistella de la compra.
Segons l'últim informe del Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana, la compra de carn, el producte que més hem retallat en la cistella de la compra, ha caigut un 20%.
Entre els motius d'aquest descens trobem, sobretot, l'encariment per la inflació que, en només un any, ha sigut del 16%, però també hi ha una tendència cap a dietes sense carn.
Antonio Marco, de la Carnisseria Marco de Godella, ha notat el descens en la compra de carn roja, ja que la gent "ha diversificat cap a altres carns com el pollastre, el corder o el porc", en part, per a "cuidar-se una mica més i variar la dieta", afirma.
Maria Alonso, del Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana, encarregat de l’estudi, afirma que "l’encariment de la cistella és el motiu principal en el descens d’aquest tipus de productes, a banda d’una qüestió de salut o d’ètica".
Els experts recomanen limitar la ingesta de carn roja, ja que "un excés de consum pot desenvolupar algunes malalties, sobretot cardiovasculars, o algun tipus de càncer", adverteix Alonso, alhora que aconsellen menjar com a mínim quatre racions de llegums a la setmana.