Continua la cerca de Paquita a Alboraig, tres mesos després de la seua desaparició

Diversos especialistes aquàtics rastregen el riu, prop del lloc on van trobar el cabasset que portava la dona en el moment de la desaparició

Voluntari inspeccionant una zona aquàtica
Voluntari inspeccionant una zona aquàtica / À Punt NTC

Continua per segon dia consecutiu a Alboraig (Foia de Bunyol) la cerca de Josefa Estarelles, coneguda com a Paquita, la dona de Sollana (Ribera Baixa) de 79 anys i amb principi d'Alzheimer que va desaparéixer el passat 30 de maig. Este dissabte més de 300 voluntaris —en col·laboració amb l'associació Guàrdies Civils Solidaris i la Plataforma de Cerca de Desapareguts i Rastreig de Persones— es van reunir per a pentinar els voltants de la zona en què va desaparéixer la dona.

Per a esta batuda s'havien establert set sectors de recerca de 1.000 m de diàmetre a partir dels llocs on se la va veure per última vegada o dels objectes que s'han anat trobant des d'aleshores. Però durant esta jornada de diumenge, a causa de la gran afluència de voluntaris i ja que ja s'ha cobert quasi al complet este radi, s'ha augmentat fins als 1.500 m, el que equival a 3 km de diàmetre en cada zona.

A més, durant esta jornada part de la cerca s'està centrant en la zona del riu, on se sospita que Paquita podria haver caigut després de trobar el 13 de juliol el seu cabasset a poca distància. S'espera que este diumenge de vesprada esperen que alguns voluntaris amb neopré puguen submergir-se per a inspeccionar-lo.

"Ací a la gent que arriba se li assigna una tasca en funció de les seues capacitats: la gent més normal camina en zones normals, mentre que la gent més especialitzada ho fa en zones més dures", explica José Cabrera, president de l'associació Guàrdies Civils Solidaris. "Si ve gent amb neopré, els assignarem zones de batuda del riu, marges del riu o ponts. Tot el que tenim marcat en els radis de cerca", afegeix.

Si finalment després d'estes dos jornades la cerca acaba sense èxit, Cabrera apunta que el següent pas seria estudiar i revisar els 500 itineraris entre dissabte i diumenge i les més de 17.000 fotos fetes per a poder establir nous objectius de cerca i enviar-los a les famílies i als voluntaris que continuen amb la tasca de cerca.

"Ens hem quedat sorpresos amb l'afluència de la gent, de la bona sintonia", expressa Cabrera. "Tot el mèrit és de la gent, els voluntaris. Nosaltres posem els mitjans, els coneixements, però qui realment està treballant són ells, són els que es mereixen l'agraïment de la gent i la família", conclou el president de Guàrdies Civils Solidaris en referència als vora 300 voluntaris que participen en els treballs de cerca.

Va ser la família de Paquita qui va sol·licitar fa diversos dies i via internet la col·laboració de voluntariat per a fer una nova batuda durant este cap de setmana i tractar de localitzar el cos de la dona.

Josefa va desaparéixer en una zona rural del municipi de la Foia de Bunyol i la recerca es va centrar en el seu moment en una àrea en direcció a Torís (Ribera Alta), en un territori que comprén zones de cultius, zones forestals i altres àrees de barranc. El dispositiu va desplegar aleshores drons, una aeronau, un helicòpter, bombers, agents forestals, guàrdies civils i huit gossos de rastreig amb sis guies canins; però, a pesar dels esforços i els mitjans utilitzats, no van poder trobar la dona.

També et pot interessar

stats