Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

La costa valenciana torna a liderar el rànquing de banderes blaves en platges i ports malgrat perdre’n cinc

Set de les huit platges que tenen aquest distintiu des que s'implantà el 1987 són valencianes. La de Navarrés estrena enguany aquest reconeixement

Platja de la Romana a Alcossebre / À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de maig 2023 - 13:54 Actualitzat: 04 de maig 2023 - 17:58

La Comunitat Valenciana ha emblavit encara més la seua costa i lidera de nou el rànquing de banderes blaves, amb 153, tot i que n'ha perdut cinc respecte a l’any passat. D’aquest distintiu que anualment atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) i que reconeix la qualitat ambiental dels entorns naturals, però també els serveis, 135 lluiran a les platges, mentre que 18 ho faran als ports esportius del nostre territori.

Tot i aquest lideratge, la costa valenciana ha aconseguit cinc banderes menys que l’any passat, quatre d'aquestes de les platges i una dels ports, segons el veredicte d’aquesta entitat, que s’ha fet públic aquest dijous al migdia.

Des d’Adeac, a més, destaquen que la Comunitat Valenciana concentra set de les huit platges que, des del 1987, quan es va implantar el programa, han obtingut sense interrupcions el distintiu blau. Es tracta de la del Carregador, a Alcalà de Xivert, la del Racó de l’Albir de l’Alfàs del Pi, la de Sant Joan a Alacant, la del carrer de la Mar del Campello, la de Sant Antoni de Cullera, així com la platja Nord de Gandia.

Entre les zones valencianes que enguany, per primera vegada, lluiran aquest distintiu, està la interior de Playamonte, al terme de Navarrés. 

Benidorm no en tindrà cap enguany

A diferència d'aquests municipis, Benidorm no lluirà enguany cap d'aquests distintius. És un dels municipis turístics per excel·lència, que més explota la seua oferta de sol i platja, i les platges del qual es veuen en catàlegs d’agències de viatge de tot Europa, però enguany, en canvi, no tindrà cap bandera blava, eixe símbol que reconeix la qualitat de les platges de més de 40 països del món.

La ciutat turística no disposarà enguany de cap d’aquests distintius per voluntat pròpia. L’Ajuntament es desmarca d’aquest reconeixement. La raó? Els treballs que estan fent-se a la platja de Ponent i que suposarien l’exclusió d’aquests reconeixements perquè un dels requisits per a obtindre’l és que no estiguen fent-se obres ni intervencions semblants.

Hem volgut ser coherents i responsables amb els criteris de concessió de les banderes blavesMónica Gómez - Regidora de Platges de Benidorm

Així ho ha reconegut, en declaracions a À Punt, Mónica Gómez, regidora de Platges de la ciutat. Gómez ha recordat que estan duent-se a terme les tasques de millora del canvi de la passarel·la i de la catenària de la platja de Ponent, per això el consistori ha decidit no optar a les banderes blaves que reconeixen la qualitat de platges i ports de 45 països d’arreu del món.

“Hem volgut ser coherents i responsables amb els criteris de concessió de les banderes blaves”, apuntava la regidora, qui afegia que en una altra ocasió, la ciutat no va tindre banderes blaves perquè s’estaven duent a terme unes tasques de millora a la platja de Llevant.

Obres a la platja de Ponent a Benidorm / À Punt

Tot i no disposar d'aquests emblemes blaus enguany, Gómez està convençuda que aquesta circumstància no afectarà el turisme. En aquest sentit, indicava que la ciutat ha optat a nous reconeixements de qualitat de les seues platges, que no es veuen afectats per la comissió d’obres, i que ofereix al llarg de l’any un seguit de serveis que continuen fent les platges de la ciutat atractives per als visitants.

Entre aquests serveis, Mónica Gómez citava el servei de socorrisme o de neteja de platges que, a diferència d’altres municipis turístics, Benidorm té tot l’any. “Tenim altres distintius de qualitat i serveis que no són obligatoris i que el turisme valora”, sentenciava. 

Medi Ambient destina cada any 88.500 euros per a l'associació

La Generalitat destina cada any 88.500 euros per de l'associació que atorga aquest reconeixement, segons detalla la Conselleria de Medi Ambient. "Pensem que ha de ser una organització independent la que valore l'estat de les platges, i no els propis governs locals", agrega Medi Ambient, preguntada per À Punt.

Medi ambient Turisme

També et pot interessar