La Costera, la Canal de Navarrés o el Comtat tindran el mercuri en nivells de ple estiu este dimecres

La massa d’aire càlid que entra per l’oest dispararà el termòmetre per damunt dels 37°C, i inclús pot arribar als 39°C, en mitja dotzena de comarques

Vista aèria de la Costera, presidida pel castell de Xàtiva, on este dimecres no es descarta que superen els 37 graus
Vista aèria de la Costera, presidida pel castell de Xàtiva, on este dimecres no es descarta que superen els 37 graus / À Punt NTC

Ventall o aire condicionat. Seran dos dels elements més buscats este dimecres, especialment entre el veïnat de comarques com la Costera, la Canal de Navarrés, la Vall d’Albaida o el Comtat, on tindran màximes de ple estiu. En estes zones està previst que les temperatures siguen encara més altes que les de dimarts, quan ja van superar en molts punts els 34 graus. Hui dimecres no es descarta que en les hores centrals del dia assolisquen els 39 graus en estes zones.

La raó d’estes temperatures de ple estiu, a pesar que encara queden quinze dies per a entrar en esta estació, és una massa d’aire càlid que entra al nostre territori per l’oest. Este aire deixarà un ambient ben càlid a les comarques del sud de la província de València i alguna del nord d’Alacant, on les brises marines no arriben i, per tant, no donen un respir al mercuri.

D'esta manera juny continua amb la tendència que va emprendre en estrenar calendari. Des de dissabte, el dia 1 de mes, estan registrant-se unes màximes més elevades del que és habitual per a este mes.

Així, als carrers de la Costera, la Ribera Alta, la Canal de Navarrés, la Vall d’Albaida, la Safor o el Comtat poden superar en tres o, fins i tot, cinc graus les temperatures d’este dimarts.

Alguns municipis, de fet, registraran les màximes de la setmana, ja que demà dijous està previst que baixe el termòmetre en estes zones. La tendència del mercuri demà dijous, en canvi, serà ben diferent en la resta del territori, on cal preparar-se per a una pujada.

I pel que fa a allò més esperat, la pluja, sembla que per ara continuarà sent un anhel. S’espera més inestabilitat a partir de dissabte, quan podria haver-hi algunes tempestes. Caldrà estar pendents de les previsions més pròximes per a veure si són un poc generoses amb les precipitacions que tant esperen els llauradors.

No obstant això, i a pesar de tindre un ull posat en estes previsions, fins divendres tindrem oratge estable i cels clars. La nota diferent l’aportarà la pols en suspensió que s’espera per a divendres, quan hi haurà un ambient ataronjat, sobretot en la franja interior, a causa de la calitja. 

També et pot interessar

stats