La Crida es reformula i substitueix les projeccions per un espectacle amb música, dansa i acrobàcies
Sota el lema "Despertant els nostres cors", l’espectacle és “una gran aposta pel talent valencià”
La Crida de les Falles 2025 reformula el format i aposta per un espectacle “100% valencià” amb cantants professionals, dansa tradicional, acrobàcies aèries, pirotècnia i un cor dedicat a “la capacitat del poble valencià de refer-se davant de l'adversitat”.
Sota el lema "Despertant els nostres cors" —un vers de la lletra de l'himne regional—, l’espectacle és “una gran aposta pel talent valencià” amb la participació dels artistes Lorena Calero i Gonzalo Manglano, que posaran veu al pasdoble "El faller", juntament amb trenta integrants de l'Escolania de la Mare de Déu, mentre que l'actriu de doblatge Pilar Martínez posarà “per primera vegada veu” a les emblemàtiques torres, segons han avançat des de l'Ajuntament de València. Arrere queden les projeccions digitals o videomapatges que s’havien fet els últims anys.
Per a l’espectacle d’enguany s'ha posat l'accent en la redacció d'una rapsòdia “fallera i poètica” amb una “potent” direcció teatral, musical i artística i amb un guió “replet de picades d'ullet històriques, efemèrides, homenatges i xicotets detalls de l'aixovar cultural i festiu” de la ciutat. D'esta manera, la música en directe substituirà als habituals DJ que amenitzaven l'espera prèvia a l'inici de l'acte.
El 23 de febrer tornarà a sonar “l'himne de les Falles”, però en aquesta ocasió amb arranjaments de Kike Soriano, que va compondre el tema "We’ll be back to fire" durant la pandèmia inspirant-se precisament en la partitura del mestre Serrano. Per part seua, la cantant de Mislata (Horta Sud) Lorena Calero, posarà “ànima i veu” a l'espectacle des de la terrassa superior de les Torres de Serrans, als peus de la Senyera, acompanyada pel tenor i compositor valencià Gonzalo Manglano.
A ells se sumaran una trentena d'integrants de l'Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats sota la batuta del director Luis Garrido i el grup de folklore Les Folies de Carcaixent, amb integrants de més d'una desena de municipis afectats per la dana del 29 d'octubre. Recrearan “un viatge en el temps a través de la història de les Falles i de l'art” com un tableau vivant amb fotografies “icòniques” de la festa i quadres de Pinazo. L'espectacle conclourà amb un número musical final que retrà homenatge al 80 aniversari de l'Ofrena i al 140 del primer llibret de falla de Bernat i Baldoví.
Paral·lelament, les huit integrants del conjunt Sylphes Aerial Ballet sobrevolaran el públic present a les Torres de Serrans i prometen deixar-lo “sense alé” amb les coreografies aèries en un “desafiament tècnic i artístic coreografiat ad hoc” per a la Crida. A este espectacle se sumarà la veu de la guardonada actriu de doblatge valenciana Pilar Martínez, encarregada de “posar veu” a les Torres de Serrans, que “humanitzarà” aquesta construcció medieval “amb segles d'història que serveix com a teló de fons” per a l'acte que dona la benvinguda a les festes.
La Banda Simfònica Municipal amenitzarà amb pasdobles fallers els minuts previs a l'inici de l'espectacle, des de les 19:00 hores de la vesprada de diumenge. Els músics i professors ocuparan “un lloc destacat” integrat en l'estructura de la tribuna principal i interpretaran en directe els himnes per a finalitzar protocol·làriament l'acte abans del castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia Peñarroja.
Precisament, l'entorn de les Torres de Serrans es “blindarà” al consum d'alcohol i els comportaments incívics. Per a això, els accessos al recinte tindran controls de la Policia Local de València per a evitar l'entrada de begudes alcohòliques i amb la finalitat que el públic de “totes les edats” visca “una experiència amable i agradable” durant l'acte.