El crim de Godella, a l'espera del veredicte

El jurat popular està reunit per a emetre un veredicte sobre la culpabilitat o la innocència dels pares dels xiquets

Els acusats, Gabriel Carvajal i Maria Gombau
Els acusats, Gabriel Carvajal i Maria Gombau / À Punt NTC

El jurat popular ha recollit les actes i ja està reunit per a emetre un veredicte sobre la mort de dos xiquets que va ocórrer a Godella el 14 de març de 2019. Els nou membres del jurat s’han retirat a deliberar sobre la culpabilitat o la innocència de María Gombau i Gabriel Carvajal en la mort dels dos fills de cinc mesos i de tres anys. Hauran de resoldre així si van ser els dos progenitors, si va ser responsable només un d’ells, o si són innocents. 

El jutge els ha entregat ja les preguntes que hauran de contestar de manera positiva o negativa per tal de determinar quin dels dos acusats, o tots dos, són culpables de la mort dels menuts.

En l'última sessió, l’advocada de la mare dels xiquets ha presentat un informe en què no descarta que el brot psicòtic de la seua clienta vinguera provocat en veure morts els xiquets el dia dels fets. A més, ha assenyalat el pare com a únic responsable d’una situació que podria haver planificat amb temps, aprofitant-se de la malaltia de la mare, i l'ha acusat de llavar-li el cervell amb les seues teories. A més, ha destacat l’absència de proves, que segons la seua versió, només podria haver provocat l’acusat. 

El fiscal defensa que els dos pares van cometre el crim

Els dos xiquets, de sis mesos ella i de tres anys ell van morir per colps violents la matinada d'aquella nit. El fiscal defensa que els dos pares van cometre el crim, encara que ella era irresponsable per un brot agut d’esquizofrènia paranoide, tal com han deixat clar els psiquiatres forenses.

La mare s’enfronta a la llibertat o a un màxim de 25 anys d’internament en un centre psiquiàtric, ja que si és considerada autora de les morts, no seria imputable per haver actuat durant un brot psicòtic. D’altra banda, el pare pot ser considerat innocent o condemnat a 50 anys de presó.

També et pot interessar

stats