Cullera crea un carnet d'alimentadors de colònies felines per a controlar i cuidar els gats

Per a adquirir-lo serà necessari fer un curs gratuït que formarà en benestar, salubritat i gestió eficient dels animals

Carnet d'alimentadors de colònies felines de Cullera
Carnet d'alimentadors de colònies felines de Cullera / Ajuntament de Cullera

L'Ajuntament de Cullera ha posat en marxa el carnet d'alimentadors de colònies felines, una acreditació municipal per a les persones col·laboradores i gestors de les colònies que busca "assegurar una gestió ètica i correcta" dels animals. Per a adquirir-lo és necessari fer un curs prèviament per a poder obtindre i ampliar els coneixements i mecanismes necessaris de convivència, benestar, salubritat i gestió eficient, segons ha indicat el consistori en un comunicat.

Esta formació serà totalment gratuïta, amb inscripció prèvia a través de la seu electrònica de l'Ajuntament i es farà el dissabte 14 de setembre a la sala multiusos de 10:00 a 13:00 hores a través de l'Associació Proda (Professionals per a la Defensa Animal).

El regidor de Benestar Animal, Víctor López, ha ressaltat que amb el carnet d'alimentador busquen "millorar el benestar dels gats del carrer, tindre un control sobre les mateixes colònies i de les persones que s'acreditaran com a cuidadors i alimentadors i, al cap i a la fi, conéixer els mecanismes i eines que permetran tindre una major gestió i convivència".

Tindrà la participació de l'Associació Animal per Cullera, Connexió Felina Cullera i La Muntanyeta dels Gats, les tres protectores d'animals de la localitat, de les quals López ha lloat que "fan una tasca incalculable per la cura animal". En esta línia, el regidor també ha insistit en "el gran valor" que té la tasca de voluntariat que fan les protectores de Cullera i ha afegit que "una de les claus del bon funcionament està en eixa coordinació entre l'Ajuntament i les protectores".

Les persones que participen en la formació, una vegada acabada, i gestionen una colònia felina censada, rebran en les pròximes setmanes el carnet personal i intransferible que les habilitarà per a la cura dels gats de carrer.

També et pot interessar

stats