El curs escolar començarà dilluns amb més de 800.000 alumnes

La xifra suposa un augment de 4.030 estudiants respecte a l'any passat gràcies en part a la pujada de l'FP

El conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, en la presentació del curs escolar 2023-2024 / À Punt NTC

Més de 800.000 alumnes –en concret un total de 802.198– d'educació infantil, primària, ESO, batxillerat i formació professional arrancaran dilluns que ve, 11 de setembre, el curs escolar 2023-2024 a la Comunitat Valenciana.

Aquesta xifra suposa un lleuger augment de 4.030 estudiants respecte a l'any passat, un 0,50% més, que s'explica sobretot per la pujada de l'FP, ja que en les primeres etapes educatives hi ha un descens per la menor natalitat. També augmenten els docents, que arriben als 81.736, 3.077 més que el curs passat (+3,91%).

Respecte a les infraestructures, les classes començaran amb tretze centres educatius nous, als quals al llarg del curs se n'uniran nou més.

Aquestes són algunes de les principals xifres del curs escolar 2023-2024, que el conseller d'Educació, José Antonio Rovira, ha denominat, en roda de premsa, "de transició" a causa del procés electoral i el canvi de govern.

"La planificació d'aquest curs és la que estava prevista (per l'anterior executiu del Botànic) però no podem perdre de vista els tres grans reptes del nou equip de govern: reforç de la qualitat educativa; traure la ideologia de les aules i recuperar la llibertat i la prevenció i cura de la salut mental de l'alumnat", ha remarcat Rovira, que ha estat acompanyat pel secretari autonòmic d'Educació, Daniel McEvoy, i altres integrants del seu equip.

El PSPV critica "el pitjor inici de curs des de fa molts anys"

El portaveu adjunt del PSPV-PSOE a les Corts, Arcadi España, ha exigit aquest dijous al Consell que demane "disculpes" pel "pitjor inici del curs escolar des de fa molts anys", que ha sigut "un complet caos" perquè "no han sabut gestionar ni han treballat prou".

Espanya, després de la reunió de direcció del Grup Parlamentari Socialista, ha reclamat al govern valencià, i especialment al conseller d'Educació, José Antonio Rovira, que demanen "disculpes a les famílies i a la classe educativa per no haver treballat prou per a poder aconseguir almenys un inici de curs normal".

Així, ha recalcat que "el que volem els valencians i valencianes és normalitat a l'hora de començar les classes i també a l'hora que els professors i professores puguen triar un lloc on desenvolupar el seu treball". España ha lamentat "les pertorbacions" que han causat al professorat que "a quinze dies de començar el curs no sabien destí, amb els problemes que els han generat per a llogar-se un habitatge", i també a les famílies, "que no veien estabilitat a l'hora de començar el curs".

També et pot interessar

stats