Directes
Ara en la televisió
A LA SACA

La Festa del Comerç Just torna a València

La Coordinadora Valenciana d'ONGD ha organitzat aquest diumenge la trobada, amb la qual volen conscienciar la ciutadania que “adquirir un producte de comerç just és adquirir igualtat, rebutjar l’explotació infantil i preservar el medi ambient”

L'Ajuntament de València ha promocionat hui el comerç just amb una gran festa / À Punt NTC

Conscienciar la societat per apostar pel comerç just és apostar pels drets de les persones. Amb aquest objectiu, València acull aquest diumenge la festa d'aquest tipus de productes. "Adquirir un producte de comerç just és adquirir igualtat, rebutjar l'explotació infantil i preservar el medi ambient", ha explicat la presidenta de la Coordinadora Valenciana d'ONGD, Cristina Ramón.

Aquest diumenge, la plaça de l'Ajuntament de València s'ha omplit d'activitats i punts de compra d'articles emmarcats en el comerç just. Els assistents han pogut participar en tallers de grafiti, de balls urbans, de batucada i d'autoconsum i renovables. A més, Dani Miquel i les Feretes, AMC MC Blody i invitades i MC Tanaka han posat música a la jornada. Els menuts de la casa també han gaudit d'activitats preparades especialment per a ells, com una gimcana infantil.

La programació ha estat pensada especialment per a sensibilitzar sobre la importància d'adquirir aquests tipus de productes. Respecte a les reivindicacions pel comerç just va parlar la representant de les ONG valencianes en Les notícies del matí, que apuntava que productes com el cotó o el cacau del mercat internacional impliquen explotació infantil als llocs on es produeixen. Per a Ramón, aquests són només dos exemples de la falta de drets que suposen molts productes comercialitzats a gran escala.

La igualtat de drets laborals dels homes i les dones o la possibilitat que aquestes puguen assolir llocs de responsabilitat són altres de les garanties que impliquen els productes de comerç just. En aquest sentit, la presidenta de la CVONGD ha remarcat que consumir productes de comerç just suposa “consumir dignitat, drets laborals i solidaritat”.

Preguntada pel preu d’aquests productes, Cristina Ramón ha negat que siguen més cars que els del comerç tradicional. “Hi ha molts estudis que demostren que no són més cars. Si compares dos productes exactament de la mateixa qualitat, no són més cars”, ha afirmat Ramón sense oferir xifres.

València

També et pot interessar