La declaració de sequera permanent amenaça les comarques del sud

La Confederació del Segura es reuneix aquest divendres, amb els embassaments del riu al 18% de capacitat

Els embassaments del Segura estan al 18% de la capacitat / À Punt NTC

La junta de govern de la Confederació del Segura es reuneix aquest divendres amb l’objectiu de constituir la comissió permanent de la sequera i incrementar les restriccions d'aigua per a reg. La conca del Segura continua perdent aigua i els embassaments del riu estan al 18% de la capacitat, raó per la qual la declaració de sequera permanent pot ser imminent.

El president de Regs de Llevant, Pepe Andújar, ha explicat que hui es constitueix la comissió amb l’objectiu de seguir la sequera i prendre decisions si escau. En la comissió estaran representats tots els sectors interessats. La conca té aportacions d'aigua pròpia, la que rep del transvasament i la que s'obté de la dessalinització i la depuració. En aquesta situació de sequera, la pitjor part se l'emporta el regadiu tradicional, que veurà incrementar del 30% al 50% les restriccions d'aigua per al reg. 

També al nord de Castelló, els llauradors tenen por que es tanque el pantà d'Ulldecona, que està sota mínims, i arriben, per tant, les restriccions. “Creiem que el pantà es tancarà d'ací a una setmana o dues. Llavors, haurem d’usar aigües subterrànies i el cost d’extracció és molt elevat”, lamenta Javier Lluch, llaurador de Sant Rafael del Riu. 

A les comarques del sud, si no plou prompte, la declaració de sequera permanent serà inevitable.

També et pot interessar

stats