Es dona per controlat l’incendi forestal de Benidorm

Ja s'ha restablit la circulació a l'AP-7 i el foc evoluciona favorablement

Efectius de bombers treballen per extingit el foc declarat a Benidorm / Consorci Provincial de Bombers d'Alacant
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
10 d'agost 2024 - 18:50 Actualitzat: 11 d'agost 2024 - 10:35

Els bombers han donat per controlat l'incendi forestal declarat dissabte cap a les 17:50 hores a Benidorm (Marina Baixa), localitzat entre l'AP-7 i l'N-322, segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant. El portaveu del consorci, César Alcaraz, ha explicat que el foc es va propagar ràpidament a causa de la quantitat de massa forestal present.

Fins a quinze dotacions de bombers del Consorci d'Alacant, onze mitjans aeris, tres brigades helitransportades, tres avions amfibis del Ministeri de Transició Ecològica, sis unitats de bombers forestals de la Generalitat, sis autobombes, dos coordinadors forestals i un agent mediambiental van estar treballant en les tasques d'extinció durant el dissabte. A hores d'ara hi treballen sis dotacions dels parcs de Benidorm, Dénia i Sant Vicent i quatre unitats forestals de la Generalitat.

Alcaraz ha indicat este diumenge de matí que les trenta persones que van ser evacuades d'una zona urbanitzada no han pogut tornar encara a casa, a l'espera de l'evolució dels treballs d'extinció.

El foc va obligar en un primer moment a tallar l'AP-7 en els dos sentits i el subministrament elèctric en la zona. Més tard, els efectius van evacuar el parc zoològic Terra Natura per precaució.

Emergències va establir la situació 2 del Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF), que indica que, sense estar controlat, evoluciona dins de les línies de control segons les previsions i labors d'extinció, expliquen des del consorci.

També et pot interessar

stats