Estabilitzat l'incendi forestal d'Ontinyent

Ja està oberta al trànsit la CV-81, però encara no s'ha restablit la circulació dels trens entre Alcoi i Xàtiva

Incendi forestal declarat este diumenge a migdia a Ontinyent / @desalovelife

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha donat per estabilitzat a les 18:20 hores l'incendi forestal declarat al voltant de les 16:00 hores a Ontinyent (Vall d'Albaida), concretament entre la zona del Pou Clar i el poliesportiu del municipi.

El foc no ha arribat al Pou Clar, però sí al barranc, lloc des d'on s'ha pogut tallar el seu avanç, segons ha informat l'Ajuntament d'Ontinyent.

També s'ha reobert al trànsit la CV-81 a l'encreuament amb la carretera d'Alfara, que s'havia tallat en iniciar-se les flames. Emergències de la Generalitat ha informat que les persones desallotjades de manera preventiva de la zona del Pou Clar ja poden tornar a les seues cases.

No obstant això, encara no està restablida la circulació dels trens entre les estacions d'Alcoi i Xàtiva, que s'ha tallat a les 16:30 hores per a facilitar les tasques d'extinció, després que un comboi que circulava d'Alcoi a Xàtiva haja hagut de donar la volta i tornar a Alcoi en trobar-se de front amb les flames. Sembla que les flames han anat en paral·lel a la via del ferrocarril i han botat a la carretera, prop de la central elèctrica, segons han informat des del consistori.

Fins a sis mitjans aeris han treballat en les tasques d'extinció

En un primer moment, fins al lloc dels fets s'han desplaçat tres dotacions de bombers forestals, tres autobombes i quatre mitjans aeris. Posteriorment, a les 17:30 hores, el Consorci Provincial de Bombers de València ha indicat que el dispositiu d'extinció havia augmentat amb quatre dotacions de bombers dels parcs de Xàtiva i Ontinyent, així com voluntaris de Vallada, un tècnic forestal, un coordinador forestal, un oficial del Consorci, tres unitats de bombers forestals de la Generalitat, així com sis mitjans aeris. Minuts abans de les 18 hores, s'han retirat de les tasques d'extinció alguns dels mitjans aeris i se n'han quedat dos a la zona.

També s'ha activat la situació 1 del Pla Especial davant del Risc d'Incendi Forestal (PEIF), que contempla que puguen resultar afectats greument béns forestals i lleument tant la població com béns de naturalesa no forestal.

Estabilitzat un altre incendi forestal a Albaida

D'altra banda, els bombers també han actuat este diumenge en un incendi forestal declarat a Albaida (la Vall d'Albaida), que s'ha donat per estabilitzat a primera hora de la vesprada. En declaracions a À Punt, l'alcalde del municipi, Juan Carlos Roses, ha indicat que l'àgil actuació dels bombers ha permés estabilitzar el foc amb rapidesa i que la vintena de persones que han sigut desallotjades de les seues cases per seguretat, han pogut tornar-hi en donar-se per estabilitzat. Així mateix, fonts de la policia local han informat esta redacció que es treballa amb la hipòtesi que l'incendi haja sigut intencionat.

També et pot interessar

stats