Desallotgen de manera preventiva deu vivendes per un incendi forestal a Simat de la Valldigna

La Guàrdia Civil també ha sol·licitat que es talle la carretera CV-600 a l'encreuament amb la CV-601

Incendi forestal a Simat de la Valldigna / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
12 de setembre 2024 - 16:35 Actualitzat: 12 de setembre 2024 - 22:43

Desallotgen de manera preventiva almenys deu vivendes per un incendi forestal declarat este dijous de vesprada, al voltant de les 15:30 hores, a Simat de la Valldigna, a la Safor. Les flames afecten una zona del Pla de Corrals, segons han indicat els serveis d'emergències en X (abans Twitter). La Policia Local de Simat, Policia de la Generalitat i agents de la Guàrdia Civil es coordinen per a acompanyar el veïnat d'estos habitatges, i han sol·licitat que es talle la carretera CV-600 en l'encreuament amb la CV-601.

Fins al lloc s'han mobilitzat cinc dotacions i cinc brigades forestals del Consorci Provincial de Bombers de València. També s'han desplaçat deu mitjans aeris, quatre autobombes i cinc unitats de Bombers Forestals de la Generalitat, a més de tres agents mediambientals i tres Serveis Vitals Bàsics de la Conselleria de Sanitat.

Amb l’arribada de la nit s’han retirat tots els mitjans aeris i han continuat treballant en la zona sis autobombes i set unitats dels bombers forestals de la Generalitat i quatre dotacions i cinc brigades forestals del Consorci.

"En estos moments es treballa per a frenar l'avanç del foc cap a infraestructures com granges", segons han indicat fonts de bombers als mitjans, que han assegurat que "la bona evolució ha permés que es retiraren mitjans aeris" al llarg de la vesprada. "Hem aconseguit que la granja inicialment amenaçada no s’haja vist afectada. El dispositiu terrestre treballarà durant la nit amb els relleus corresponents i redimensionant el perímetre", han dit. 

Segons testimonis, la fumaguera és visible des de diversos punts de la comarca, com el Mondúver, i des d'altres poblacions com Quesa (Canal de Navarrés), la Pobla Llarga i Algemesí (Ribera Alta), Xàtiva (Costera), Salem i l'Olleria (Vall d'Albaida), i fins i tot des de Cullera (Ribera Baixa). 

Poc abans de les 17:00 hores, el Centre de Coordinació d'Emergències ha establit la situació 1 del Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF).

També et pot interessar

stats