Deixem arrere la nit més sufocant de l'estiu, amb mínimes per damunt dels 30 ºC

La Safor, la Costera i la Marina han sigut les comarques on més s'han patit les altes temperatures

Diverses persones sopen a la platja de la Malvarrosa este dissabte a la nit per a fer front a la calor
Diverses persones sopen a la platja de la Malva-rosa este dissabte a la nit per a fer front a la calor / À Punt NTC

Deixem arrere una de les nits més caloroses i xafogoses de l'estiu; s'han registrat mínimes superiors als 30 °C en algunes localitats valencianes. Les comarques més afectades són la Safor, la Costera i la Marina, però també han patit les altes temperatures la ciutat de València i les comarques del sud: el Baix Segura, el Baix Vinalopó, el Vinalopó Mitjà i l'Alacantí.

La mínima més alta s'ha registrat a Benirredrà, a la Safor, amb 31,9 graus, i seguint-la de prop, Alcalalí (30,9 °C), Orba (30,7 °C), a la Marina Alta, i Sella (30,4 °C) a la Marina Baixa.

Este diumenge però, les temperatures ens donaran una treva, ja que les màximes baixen de manera general, especialment a les comarques del centre del territori.

Així les coses, a diferència de la jornada anterior, en què algunes poblacions van fregar els 45 °C, no es preveu que cap municipi valencià supere els 38 °C i els registres més elevats els tornaran a tindre els municipis de l’interior.

S'acaba així un episodi de calor extrema que ha afectat el conjunt de l'estat espanyol des del dijous passat i que s'ha acarnissat especialment amb la Comunitat Valenciana este dissabte, que es va convertir en la jornada més càlida de l'any fins al moment.

També et pot interessar

stats