Demanen díhuit anys de presó per a un home que amenaçava la dona amb una arma per a agredir-la sexualment

Els fets es van perpetrar durant dèsset anys, entre el 2004 i el 2021 a la Canyada (Alt Vinalopó)

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

La Fiscalia d'Alacant demana díhuit anys i cinc mesos de presó per a un home que utilitzava una arma de foc —normalment, muntant-la i descarregant-la— contra la seua dona per a humiliar-la, amenaçar-la i anul·lar-li la voluntat amb la finalitat d'agredir-la sexualment.

L'acusació pública manté així la sol·licitud que va fer inicialment en el juí davant d'un tribunal de la Secció Primera de l'Audiència d'Alacant, perquè l'encausat no ha admés els fets ocorreguts durant dèsset anys —entre el 2004 i el 2021— a la Canyada (Alt Vinalopó).

La fiscal considera provat el tracte vexatori, les humiliacions, amenaces i el control acèrrim que exercia sobre la víctima i que manifestava amb expressions com “puta”, “filla de puta”, “no vals per a res” i “on aniràs sense mi”. També amb advertiments com “ja saps el que hi ha davall del llit” en al·lusió a l'arma de foc que amagava sota el matalàs durant les agressions sexuals.

La víctima ha dit que no havia presentat denúncia abans del 2021 per temor a les conseqüències i que només va acudir a la Guàrdia Civil, aconsellada per la seua filla, en adonar-se que l'acusat no estava disposat a iniciar el procés de divorci.

La seua versió ha comptat amb el suport de la filla i ambels àudios i gravacions aportats que proven el tracte vexatori, que es va intensificar entre el 2019 i el 2021.

La versemblança de les acusacions també l'han confirmada els comunicats mèdics que reflecteixen les agressions, com el trencament d'un dit, i els informes pericials psicològics que se li van practicar.

Enfront de la versió de la fiscalia, a la qual s'ha adherit l'acusació de la víctima, la defensa de l'acusat sol·licita la lliure absolució i nega els fets. L’acusat sosté que posseïa armes perquè havia sigut caçador, que fa quinze anys que va ho va deixar i que tenia les armes guardades en un caixetí, algunes custodiades per un codi de seguretat, en un entresolat.

016, telèfon d'assistència gratuïta 24 hores

El 016 és el telèfon d'assistència gratuïta per a situacions de maltractament. Està disponible les 24 hores del dia i en 53 idiomes diferents. També poden escriure al correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es o al número de WhatsApp 600 000 016. Els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR: 900 20 20 10.

En situació d'emergència, es pot telefonar a l'112 o als telèfons de la Policia Nacional —091— i de la Guàrdia Civil —062—. En cas de no poder telefonar, es pot recórrer a l'aplicació Alertcops, que permet enviar un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats