Alcanar (Tarragona) alça el confinament del veïnat i comença a avaluar els danys del temporal

En aquesta localitat limítrofa amb Vinaròs s'han acumulat 213 litres per metre quadrat aquest diumenge

Es calcula que són unes 10.000 les persones que han estat confinades a Alcanar

La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya ha demanat a la població d’Alcanar, un municipi tarragoní situat a tan sols 10 quilòmetres de Vinaròs (Baix Maestrat), que es confine a causa de les fortes pluges, que ja han acumulat uns 213 litres per metre quadrat. A més, s’ha recomanat al veïnat que es refugie del temporal a les plantes superiors dels habitatges.

La Generalitat de Catalunya ha enviat un missatge a tots els telèfons mòbils de la zona. I tot i que les persones de les poblacions veïnes a les comarques dels Ports i el Baix Maestrat també poden haver rebut aquesta recomanació, de moment només s'aplica a Alcanar. 

Es calcula que són unes 10.000 les persones que estan confinades a Alcanar, un municipi on este matí han desapargut carrers i carreteres, que s'han engolit literalment les avingudes d'aigua.

Cap a les tres de la vesprada, la situació ha començat a canviar, després de dues hores sense pluja i amb el sol fora. S'ha alçat ja l'alerta de confinament i protecció civil ha demanat al veïnat que extreme les precaucions i no s'acoste a zones inundables i potencialment perilloses. La Generalitat de Catalunya ha establert el lloc de comandament avançat a Amposta i està estudiant des de l'aire la situació dels municipis més afectats per la DANA a la província de Tarragona.

La vesprada serà el moment de netejar i retirar el fang dels baixos inundats i començar a fer avaluació de danys. A les Cases d'Alcanar, segons informa Raül Pinyana, s'acumulen les denúncies, perquè ja és la tercera vegada que la zona pateix inundacions des de 2018, sense que, segons els veïns, s'haja realitzat cap obra o infraestructura al passeig marítim que evite inundacions com aquesta.

Impacte directe sobre el turisme

Mario Gianni, director del càmping d'Alcanar, ha explicat en declaracions a À Punt que la zona més propera a la mar no estava ocupada i que tan bon punt han rebut l'avís, han traslladat tots els clients a una zona més segura, de manera que no hi ha hagut cap esglai pel temporal. Carmen Guillemot, responsable d'un allotjament turístic a la localitat, també conta que ha notat l'impacte de la DANA en la baixada de l'ocupació. Divendres van marxar els últims visitants i no té cap reserva fins al dimarts.

La circulació de la zona afectada, per les pluges

Les intenses precipitacions caigudes durant la nit i en les últimes hores han obligat a tallar la circulació de la carretera AP-7 entre Vinaròs i Amposta (Tarragona), tot i que el trànsit s'ha restablert passades les onze del migdia.

La situació també afecta la circulació dels trens entre la Comunitat Valenciana i Catalunya. Així, a hores d’ara, el tren de llarga distància 10092 entre Alacant i Barcelona està detingut a Orpesa. Un altre tren de mitjana distància que circula entre València i Tortosa està aturat a Ulldecona.

També et pot interessar

stats