Demores de més d’un any per a rebre la resposta a la sol·licitud d’una ajuda a la dependència

Un total de 18.500 persones esperen que es resolga la seua situació a la Comunitat Valenciana

Imatge d'arxiu d'una residència / À Punt NTC

Un any o més esperant resposta a la sol·licitud d’una ajuda a la dependència. És la demora que pateixen més de 18.500 persones a la Comunitat Valenciana. Un total de 148.000 ja són beneficiàries d’aquestes ajudes que haurien de quedar resoltes en menys de sis mesos. 

És el cas d’Amalia, que té Parkinson. L'home, José Rodenas, és el seu cuidador i el que atén sa casa. Fa un any que esperen una resposta a la sol·licitud d’ajuda a la dependència. Necessiten una persona que els preste l'atenció que ella necessita. “Fa un any que la vam demanar i encara no ens han ni telefonat”, lamenta el marit.

En un any la llista d’espera ha apujat en 6.000 persones. En concret, a la província d’Alacant quasi s’ha duplicat, passant de 4.500 a 7.500 sol·licitants. Un increment que es manté en xifres paregudes en tot el territori valencià. “Les llistes d’espera estaven en 10.000 persones al maig i a hores d’ara se situen en vora 19.000”, explica la secretària general de dependència de CCOO al Baix Vinalopó, Guadalupe Arana. 

El pitjor d’aquesta situació és el temps d’espera per a tindre una resolució a la petició d’una ajuda, que frega els catorze mesos. Segons un acord del Consell Territorial de Serveis Socials, el termini per a resoldre i notificar una resolució és d’un màxim de sis mesos. 

També et pot interessar

stats