Denuncien l’agressió d’un intern "molt conflictiu" a un funcionari al centre penitenciari de València

ACAIP-UGT lamenta que el pres ja ha protagonitzat “greus incidents" i l’han traslladat en diverses ocasions al mòdul 28 de la unitat de preventius

Imatge d'arxiu d'un funcionari de presons
Imatge d'arxiu d'un funcionari de presons

El sindicat de presons ACAIP-UGT ha denunciat que un funcionari del centre penitenciari de València ha patit una fractura del quint dit de la mà dreta i diverses contusions, després d'intentar reduir un intern “molt conflictiu”. Segons ha indicat l’associació en un comunicat, els fets van ocórrer dissabte al matí al mòdul 28 de la unitat de preventius. Pel que sembla, durant la baixada al pati, l’intern va exigir als funcionaris eixir a un dels patis i, en indicar-li els treballadors que això no era possible, va començar a insultar-los i a amenaçar-los, mentre pujava a una de les finestres del pati. Tot això —apunten— “en un estat de gran agressivitat”.

En un moment determinat, ha apuntat l'organització sindical, l'intern va començar a colpejar “amb força” els funcionaris. Per això ells mateixos van intentar reduir l'intern. Un dels treballadors va patir llavors una fractura del quint dit de la mà dreta i diverses contusions per tot el cos, sobretot als genolls.

Imatge del funcionari amb el dit trencat
Imatge del funcionari amb el dit trencat / ACAIP-UGT

ACAIP-UGT ha assegurat que l’intern “ja havia protagonitzat greus incidents” en el centre i que per això l'havien traslladat al mòdul 28 en diverses ocasions. A més, han assenyalat que a la vesprada l'intern va calar foc “voluntàriament” a la cel·la on estava. El sindicat ha denunciat que “el departament que ha d'acollir esta mena d'interns molt conflictius no reuneix les mesures de seguretat suficients i, quan un intern protagonitza un incident, el traslladen a un altre que no reuneix condicions per a això”. “Este fet és de sobres conegut i aprofitat pels interns", ha agregat.

El sindicat de València ha desitjat una “ràpida recuperació” al funcionari ferit i han insistit en la “falta de condicions” del centre penitenciari de València “per a acollir a esta mena d'interns”. 

També et pot interessar

stats