Denuncien una agressió en grup a una jove trans a València al crit de "maricó de merda" i "travestí"

Una hora més tard, a un quilòmetre de distància, un altre grup de xiques trans ha reportat una altra agressió per part d'un home que els va dir que "no haurien d'existir"

La matinada de dissabte, a la ciutat de València, dos grups de dones van patir diferents agressions trànsfobes. / À Punt NTC
À Punt NTC
Gaspar Molín @apuntnoticies
05 d'agost 2024 - 11:38 Actualitzat: 05 d'agost 2024 - 21:43

Al crit de "maricó de merda" i "travestí", tres homes van apallissar una jove trans este dissabte al barri de Russafa fins a deixar-la inconscient. Així ho ha narrat a este mitjà la víctima, Ángela Manselgas, abans d'acudir a una comissària a formalitzar la denúncia de l'agressió en grup.

La dona de 21 anys es trobava a les portes d'un local de festa al voltant de les dos i mitja de la matinada quan els agressors s'hi van acostar i la van llançar a terra, on li van propinar puntellades i cops de puny. Una vegada va recuperar el coneixement, la jove va acudir a urgències, on la van atendre i li van posar set punts de sutura al front.

El cas d'Ángela s'ha viralitzat en les xarxes socials, amb una imatge en què es demana la col·laboració ciutadana per a identificar els agressors. "Hui és el cap obert, però demà? Ens estan matant", remarca la publicació, acompanyada d'emoticones de la bandera trans.

El director general de Diversitat, Stephane Soriano, s'ha posat en contacte amb la víctima per a fer-li arribar "el total suport de la Generalitat" davant este atac. En esta línia, li ha oferit l'assistència del servei Orienta i IgualaT, d'atenció integral i assessorament a persones LGTBIQ+ i contra els delictes d'odi respectivament.

Imatge compartida per Instagram
Imatge compartida per Instagram / À Punt NTC

Segona agressió transfòbica a la zona

Una hora més tard, a un quilòmetre de distància, un grup de xiques trans ha denunciat una segona agressió. A l'avinguda Regne de València, un home les va increpar i preguntar sobre la seua identitat trans en anglés. Quan una amiga va demanar-li que parara, va rebre una punyada a la cara i la van haver d'atendre a urgències.

Segons ha relatat l'agredida a À Punt, l'home pareixia "anar molt borratxo" i, després de comunicar-li que no volien parlar amb ell, els va dir que eren "unes fastigoses trans" i que "no haurien d'existir". Després de la punyada, dos de les xiques van córrer darrere d'ell i van veure com dos homes més eixien d'uns matolls on estaven amagats i pegaven a fugir amb l'agressor.

Una de les dones trans increpades, Marina Cardo, explica que esta mena d'episodis són freqüents, però que "no vol normalitzar-los". En esta línia, l'agredida, Maria Lloret, ha defés que s'han animat a denunciar l'agressió després d'assabentar-se de la pallissa a Ángela per part de tres homes, per si es tracta dels mateixos individus i "pot ajudar a identificar-los".

També et pot interessar

stats