Denuncien una agressió homofòbica a dos artistes fallers a València

La parella Art de Foc ha rebut crits de "maricones", escopinyades i patades. A un dels artistes li han trencat un peu

q homofobia

La Falla Ferran el Catòlic-Erudit Orellana-Juan de Mena ha denunciat en les xarxes socials una agressió homofòbica als artistes fallers Art de Foc, Vicente García i José Luis Sanchis. L'atac ha ocorregut aquest diumenge a Ciutat Vella, a València, mentre els dos caminaven cap al seu vehicle per a assistir a un acte faller.

Al crit de "maricones", la parella ha sigut escridassada i agredida físicament. Un d'ells ha rebut una escopinyada a la cara i l'altre patades que li han trencat el peu a l'altura del cinqué metatars.

La falla ha condemnat l'acte i ha assegurat que no faran "ni un pas arrere" davant aquesta mena d'agressions i actes. L'atac LGTBI-fòbic s'emmarca en un context d'augment dels delictes d'odi a la Comunitat Valenciana i en especial a la ciutat de València. Segons ha pogut saber À Punt Notícies, la parella agredida ha denunciat els fets a la Policia Nacional.

La Junta Central Fallera també ha expressat en les xarxes una "total condemna i rebuig" a aquesta agressió homofòbica. En aquesta línia, ha reivindicat el caràcter "lliure, plural i divers" de les Falles i ha donat suport a la parella agredida.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha emfatitzat que al Cap i Casal "no cap ni la violència ni l'odi" i ha mostrat el seu rebuig per aquesta agressió LGTBI-fòbica.

També et pot interessar

stats