Des del primer meteoròleg en el segle XVIII fins a la realitat augmentada: així ens conten l’oratge
Hui és el Dia Mundial dels Homes i Dones de l'Oratge, un bon moment per a reivindicar la tasca d’aquest professionals de la ciència i la divulgació
Molt ha plogut des que el físic Johon Jeffries va fer les primeres previsions meteorològiques en el segle XVIII. En honor a aquest científic estatunidenc, el 5 de febrer se celebra el Dia Mundial dels Homes i Dones de l'Oratge, una jornada que també reivindica el paper de la dona en aquesta branca científica.
Al ritme a què es mouen la tecnologia i la ciència també avança la manera de contar quin temps ens espera cada dia. Bona mostra d’això és una de les darreres tendències en divulgació meteorològica, la realitat augmentada.
L’equip de l’oratge d’À Punt Mèdia ha sigut capaç d’adaptar-se a aquesta i altres innovacions i a tots els formats i finestres, no només per contar-nos amb precisió l’estat del cel o la mar a cadascuna de les nostres comarques, sinó també per a explicar-nos algunes de les curiositats més interessants vinculades a la ciència meteorològica.