Desarticulen una trama de tràfic il·legal d'armes que actuava a la província de València

Els tallers clandestins d'armes de foc i munició es trobaven a Jaén i actuaven també a Granada

Armes il·legals intervingudes en l'operació Faghor
Armes il·legals intervingudes en l'operació Faghor / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut una persona i n'investiga sis més per pertànyer a una trama delictiva dedicada al tràfic i depòsit d'armes i municions a les províncies de Jaén, Granada i València, on s'han desenvolupat set registres domiciliaris.

Els agents han desmantellat dos tallers clandestins d'armes a Villanueva del Arzobispo (Jaén), han intervingut diverses armes de foc i nombroses peces il·legals, al mateix temps que han trobat més de 1.300 cartutxos i mig quilo de pólvora negra, segons ha informat l'institut armat.

L'operació Faghor va arrancar després de les dades obtingudes de l'anàlisi del material i documentació intervinguts en una altra operació que la Guàrdia Civil va efectuar l'any passat i que es va saldar amb la detenció de huit persones.

Els agents van comprovar que els investigats posseïen de manera il·legal armes de foc, quantitats no reglades de munició metàl·lica de calibres d'arma curta i d'arma llarga, així com algun d'ells capacitat per a fabricació il·legal de silenciadors i canons per a armes de guerra des de tallers artesanals, amb ús de maquinària industrial desviada a aquesta activitat il·legal.

Als investigats se'ls acusa com a presumptes autors dels delictes de depòsit de municions, tinença il·lícita d'armes, tràfic d'armes i municions, depòsit d'explosius i fabricació il·legal d'armes.

També et pot interessar

stats