Directes
Ara en la televisió
CIUTATS DESAPAREGUDES
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

El desfibril·lador dels jutjats de València no tenia les piles recomanades ni contracte de manteniment des del 2016

Tot i això, la Generalitat nega que la mort de l’home es deguera a una fallada del l’aparell perquè va rebre l'ajuda mèdica necessària.

El desfibril·lador dels jutjats de València no tenia les piles recomanades ni contracte de manteniment des del 2016

El desfibril·lador de la Ciutat de la Justícia de València que no va poder ser utilitzat, per fallada de la bateria, amb un home que va patir un infart dijous passat quan el jutjaven per tràfic de drogues, no tenia les piles recomanades pel fabricant ni contracte de manteniment des del 2016.

Al maig de 2018 es va alertar la direcció de Justícia que s'havia d'actualitzar el contracte però no es va fer en aprovar-se un pla de manteniment de seus judicials per set milions d'euros, que deixava fora l'assumpte dels desfibril·ladors, fet que no va conéixer la Conselleria de Justícia fins la setmana passada. 

D'aquesta forma, des de la Generalitat atribueixen a l’exdirectora de Justícia Verónica López qualsevol tipus de responsabilitat política, si és que n’hi haguera, sobre la fallada en el desfibril·lador. És més, adverteixen que si haguera d'haver-hi destitucions, la seua seria segura.

Segons apunta justícia, la mort de l’home de València no es va deure al fet que no funcionara el desfibril·lador, ja que l'afectat va rebre des del primer moment tota l'ajuda mèdica necessària. L'acusat, insisteixen des de conselleria, va estar en tot moment assistit per personal mèdic i se li va estar practicant el massatge cardíac.

Des del moment en què l'home va defallir i van arribar els serveis del SAMU van passar 11 minuts i després els sanitaris van intentar reanimar-lo durant 45 minuts més sense poder aconseguir-ho. El SAMU sí que va poder utilitzar un desfibril·lador que portaven.

La importància del manteniment

Respecte a les garanties d’aquest tipus d’aparells, 20HNTC ha consultat Alfons Simó, gerent d’una empresa que comercialitza desfibril·ladors. Simó ha destacat la importància de dur a terme un manteniment correcte. En aquest sentit, ha assenyalat que cal fer dos tipus de manteniment als defibril·ladors: un preventiu –per a comprovar que funciona– i un altre tècnic –per a constatar que el funcionament és l’òptim–. “El més important no és la venda de l’aparell, sinó fer després un bon manteniment”, ha matisat Simó. 

També et pot interessar