Desmantellen una banda que robava a ancians a l'Horta Sud amb el mètode de l'abraçada

S'han esclarit díhuit delictes de furt i tres delictes de robatori amb violència i hi ha una dona detinguda i huit persones estan identificades, però es troben en parador desconegut

El portaveu de la Guàrdia Civil, Pablo Cea, explica l'operació / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València ha detingut una de persona i ha encausat judicialment dos dones i sis homes, tots ells integrants d'una organització criminal que ha arribat a cometre més d'una vintena de robatoris a ancians en diversos municipis de l'Horta Sud. En total han perpetrat díhuit delictes de furt i tres delictes de robatori amb violència i intimidació.

Després dels nombrosos furts i robatoris i més d'una vintena de denúncies, els agents de la Guàrdia Civil van obrir una investigació per a esclarir si els casos estaven relacionats. Constatat este fet, ja que el modus operandi era idèntic, es va aconseguir identificar els integrants d'una organització criminal que operava en tot territori.

Sempre actuaven en parelles. Un home feia de conductor d'un turisme i una dona era l'encarregada de cometre els furts i els robatoris. L'autora seleccionava prèviament les víctimes, d'avançada edat, que es trobaven soles al carrer sense possibilitat de demanar auxili.

Nombrosos robatoris

La dona els abordava amb qualsevol excusa o pretext, es guanyava la seua confiança i els sostreia els objectes de valor, concretament joies, cadenes d'or i rellotges d'alta gamma, amb l'anomenat mètode de l'abraçada.

Esta tècnica consisteix a abraçar o besar les víctimes i aprofitar el desconcert per a llevar-los les joies. No dubtaven, fins i tot, a pegar-los un estiró. En algunes ocasions van deixar lesions en les víctimes, per la qual cosa estos casos s'han considerat robatoris amb violència.

Un guàrdia civil que estava de servei va presenciar com una de les autores intentava furtar in fraganti a una de les víctimes i va ser gràcies a això que se l'ha detinguda. Es tracta d'una jove de 24 anys, de nacionalitat romanesa. Estan encausats judicialment sis dones i dos homes més, de la mateixa nacionalitat, que es troben en parador ignorat. Les diligències s'han entregat al jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Catarroja.

També et pot interessar

stats