Detenen 35 persones a la Comunitat Valenciana per estafar setanta famílies amb la modalitat del "fill fals"

Els estafadors es van apropiar de més de 217.000 euros fent-se passar pels fills de les víctimes per a sol·licitar diners per a una emergència

2146958729
Els delictes d'estafa havien sigut denunciats per tot Espanya / Shutterstock

La Policia Nacional ha detingut a la Comunitat Valenciana un total de 35 persones, presumptes autores de 70 estafes mitjançant la modalitat del "fill fals". Amb esta tècnica, en què es feien passar pels fills de les víctimes per a sol·licitar diners en una suposada emergència, els estafadors es van apropiar de més de 217.000 euros.

Les investigacions es van iniciar el 2023, quan els agents van rebre diverses denúncies d'estafes fetes a pares o mares de família. Segons la Policia Nacional, els autors del crim fingien escriure des del telèfon d'un amic dels fills de les víctimes i els demanaven diners urgents per a comprar un altre telèfon, ja que a causa d'una urgència estaven incomunicats.

Després d'haver-se fet l'ingrés, els estafadors continuaven amb l'engany donant a les víctimes altres pretextos perquè efectuaren més pagaments, i arribaven en moltes ocasions a quantitats molt elevades de diners.

Per a obtindre els beneficis de les estafes l'organització utilitzava "mules", que captaven amb diferents mètodes. En algunes ocasions, presencialment a canvi d'una quantitat de diners, i en unes altres, a través d'una web amb suposades ofertes d'ocupació. Els captadors, per a fer més atractiva l'oferta, oferien un percentatge dels diners aconseguits amb les estafes, que rondava entre el cinc i el deu per cent.

Durant la investigació han sigut detinguts cinc captadors, que es feien càrrec dels diners transferits als comptes oberts pels intermediaris, que ells controlaven.

Els investigadors han identificat els presumptes autors dels fraus, i han connectat fins a setanta delictes d'estafa que havien sigut denunciats per tot Espanya. Fins ara els investigadors han pogut rastrejar diversos comptes bancaris i recuperar més de 25.000, euros que han sigut restituïts a les víctimes.

També et pot interessar

stats